Nejoblíbenější frankfurtská polévka pro úplné začátečníky

Frankfurtská polévka patří rozhodně k těm nejoblíbenějším polévkám vůbec. Naprostou klasikou je pak frankfurtská s dvěma rohlíky. Tato verze je...

Mexická fazolačka je super polévka za 15 minut

Fazolová polévka není populární jen u nás, ale prakticky všude ve světě. Rozhodli jsme se dneska uvařit její mexickou podobu....

Boršč: pochází z Ukrajiny nebo z Ruska? Historie má jasno

Původně se jednalo o hutnou polévku, která měla hodně zasytit a měla mít i velkou výživovou hodnotu. Díky množství zeleniny...

Lepší čočkovou polévku jsem nejedl. Můžou za to netradiční ingredience

Čočková polévka se tradičně podle norem vaří tak, že se uvaří čočka a přidá se tam česnek a majoránka. A...

Jemná pažitková pomazánka, jednodušeji už to nejde

Další z řady pomazánek, kterou představíme, je pažitková. Je to asi nejjednodušší pomazánka. Mimo to, že je jednoduchá, je i...

Jednoduchá indická pomazánka vás svou dokonalou chutí posadí na zadek

Každý jistě zná česnekovou nebo sýrovou pomazánku. Málokdo ale zná tuto orientální variantu. Je to dokonalý mix chutí a ingrediencí,...

Vajíčková pomazánka s tuňákem je prostě nejlepší

Když se řekne vajíčková pomazánka, tak si asi většina z vás vybaví tradiční recept. My jsme se rozhodli připravit vylepšenou...

Znáte italskou verzi česnekové pomazánky? Ta česká si vedle ní neškrtne

Česneková pomazánka je asi tou nejpopulárnější pomazánkou u nás. Je jednoduchá a rychlá. Lidé si ji většinou dělají na jednohubky....

Vláčný a křupavý mazanec z fritézy podle 200 let starého receptu

Mazanec je tradiční pokrm, který se u nás na Velikonoce dělá již po staletí. Recept na ten nejlepší má asi...

Vosí hnízda s vaječným likérem zmizí vždy jako první. Je to přitom nejjednodušší cukroví

Vosí hnízda či včelí úly jsou tradičně nejpopulárnější cukroví. Často ale bývá toto cukroví trochu suché. V našem případě je...

Perfektní vánočka zůstane vláčná i po týdnu a vždy se povede

Vánočka je tradiční pokrm v adventní době, ale bývají s ní problémy. Někdy je suchá a někdy se celá rozpadne....

Maxi trdelník jednoduše a levně. Ušetřete majlant a upečte si ho sami

Trdelník je tradiční vánoční pochoutkou a symbole adventních trhů. Nenechte se ale odírat od prodejců a vytvořte si doma svůj...

Domácí šunková klobáska je pozvánka do gastro nebe

Jestli něco milujeme, tak to jsou klobásky, a to na všechny způsoby. Od grilování až po pečení. Většinou se ale...

Řízek v pivním těstíčku je křupavější než ten klasický

Nejpopulárnější jídlo u nás je rozhodně řízek. I zde ale existuje několik receptů. My přinášíme recept na extra křupavý kuřecí...

Bufetová klasika: lahodný hanácký salát

Hanácký salát je nejenom velice chutný, ale také zdraví. Jeho výroba je přitom jednoduchá a je poměrně zbytečné ho vůbec...

Staročeská sekaná se zelím je prostě famózní

Sekaná je velice populární jídlo a existuje mnoho receptů a triků. Jeden z nich je i ten náš dnešní, kdy...

Nejoblíbenější frankfurtská polévka pro úplné začátečníky

Frankfurtská polévka patří rozhodně k těm nejoblíbenějším polévkám vůbec. Naprostou klasikou je pak frankfurtská s dvěma rohlíky. Tato verze je...

Mexická fazolačka je super polévka za 15 minut

Fazolová polévka není populární jen u nás, ale prakticky všude ve světě. Rozhodli jsme se dneska uvařit její mexickou podobu....

Boršč: pochází z Ukrajiny nebo z Ruska? Historie má jasno

Původně se jednalo o hutnou polévku, která měla hodně zasytit a měla mít i velkou výživovou hodnotu. Díky množství zeleniny...

Lepší čočkovou polévku jsem nejedl. Můžou za to netradiční ingredience

Čočková polévka se tradičně podle norem vaří tak, že se uvaří čočka a přidá se tam česnek a majoránka. A...