Boršč: pochází z Ukrajiny nebo z Ruska? Historie má jasno

Původně se jednalo o hutnou polévku, která měla hodně zasytit a měla mít i velkou výživovou hodnotu. Díky množství zeleniny...

Lepší čočkovou polévku jsem nejedl. Můžou za to netradiční ingredience

Čočková polévka se tradičně podle norem vaří tak, že se uvaří čočka a přidá se tam česnek a majoránka. A...

Božská zelňačka s klobásou, která vás dostane do kolen

Zelňačka je hutná polévka, která zahřeje. Navíc díky obsahu kysaného zelí je i zdravá. Tento recept jsem dlouho vylepšoval až...

Nejlepší staročeská polévka je hrstková. Levná, jednoduchá a zahřeje

To, co dělá z této polévky skutečný poklad je množství luštěnin a zeleniny, které obsahuje. Díky tomu je vydatná a...

Jednoduchá mrkvová pomazánka je výborná ke svačince i na jednohubky

Pomazánky jsou velice populární, protože dokáží oživit náš stereotypní jídelníček. Málokdo si chce ke svačině vzít chleba s máslem. Zde...

Domácí Nutella za zlomek ceny je hitem sociálních sítí

Nutellu mají rády nejenom děti. Právě v tomto období se velice často používá při přípravě nejrůznějších cukroví. Klasická nutella se...

Celerová pomazánka se sýrem je lahůdkou za pět minut

Pomazánek je několik druhů, ale mezi rychlé, levné a zdravé pomazánky určitě patří i celerová. Připravili jsme tentokrát variantu se...

Vylepšená česneková pomazánka potěší každou návštěvu

Asi nejpopulárnější pomazánkou u nás je česneková. Ta je totiž rychlá, levná a jednoduchá. Hodí se navíc jak ke snídani...

Vosí hnízda s vaječným likérem zmizí vždy jako první. Je to přitom nejjednodušší cukroví

Vosí hnízda či včelí úly jsou tradičně nejpopulárnější cukroví. Často ale bývá toto cukroví trochu suché. V našem případě je...

Perfektní vánočka zůstane vláčná i po týdnu a vždy se povede

Vánočka je tradiční pokrm v adventní době, ale bývají s ní problémy. Někdy je suchá a někdy se celá rozpadne....

Maxi trdelník jednoduše a levně. Ušetřete majlant a upečte si ho sami

Trdelník je tradiční vánoční pochoutkou a symbole adventních trhů. Nenechte se ale odírat od prodejců a vytvořte si doma svůj...

Nepečená kávová zrna za 5 minut zůstanou vláčná ještě dlouho

Zažijte lahodný zážitek s naším nepečeným receptem na kávová zrna, která zůstanou neuvěřitelně vláčná! S touto jednoduchou a rychlou recepturou...

Pravý maďarský tokáň je snad ještě lepší než guláš

Maďarská kuchyně je plná šťavnatého masa a dušené zeleniny. Mnoho našich receptů má svůj původ právě v Maďarsku, a to...

Kuře na paprice pro úplné začátečníky

Kuře na paprice je velice oblíbeným pokrmem, a to nejen v kuchyni našich babiček, ale také na slavnostnější příležitosti. Toto...

Návyková indická smažená rýže. Tento recept miloval i sultán

Orientální pokrmy jsou vždy příjemným osvěžením v našem nudném jídelníčku. U orientálních pokrmů vždy vévodila indická kuchyně. I když to...

Pravý hospodský guláš z kližky zahuštěný chlebem a cibulí

Guláš se stal snad synonymem k hospodskému jídlu. Receptů jsem za život vyzkoušel desítky, ale žádný není tak dobrý, jako...

Boršč: pochází z Ukrajiny nebo z Ruska? Historie má jasno

Původně se jednalo o hutnou polévku, která měla hodně zasytit a měla mít i velkou výživovou hodnotu. Díky množství zeleniny...

Lepší čočkovou polévku jsem nejedl. Můžou za to netradiční ingredience

Čočková polévka se tradičně podle norem vaří tak, že se uvaří čočka a přidá se tam česnek a majoránka. A...

Božská zelňačka s klobásou, která vás dostane do kolen

Zelňačka je hutná polévka, která zahřeje. Navíc díky obsahu kysaného zelí je i zdravá. Tento recept jsem dlouho vylepšoval až...

Nejlepší staročeská polévka je hrstková. Levná, jednoduchá a zahřeje

To, co dělá z této polévky skutečný poklad je množství luštěnin a zeleniny, které obsahuje. Díky tomu je vydatná a...