Mexická fazolačka je super polévka za 15 minut
9. 3. 2024Fazolová polévka není populární jen u nás, ale prakticky všude ve světě. Rozhodli jsme se dneska uvařit její mexickou podobu....
Boršč: pochází z Ukrajiny nebo z Ruska? Historie má jasno
24. 2. 2024Původně se jednalo o hutnou polévku, která měla hodně zasytit a měla mít i velkou výživovou hodnotu. Díky množství zeleniny...
Lepší čočkovou polévku jsem nejedl. Můžou za to netradiční ingredience
11. 2. 2024Čočková polévka se tradičně podle norem vaří tak, že se uvaří čočka a přidá se tam česnek a majoránka. A...
Božská zelňačka s klobásou, která vás dostane do kolen
28. 1. 2024Zelňačka je hutná polévka, která zahřeje. Navíc díky obsahu kysaného zelí je i zdravá. Tento recept jsem dlouho vylepšoval až...
Znáte italskou verzi česnekové pomazánky? Ta česká si vedle ní neškrtne
9. 3. 2024Česneková pomazánka je asi tou nejpopulárnější pomazánkou u nás. Je jednoduchá a rychlá. Lidé si ji většinou dělají na jednohubky....
Budapešťská je královna mezi pomazánkami. Připravte si ji jednoduše z pár surovin
2. 3. 2024Budapešťská pomazánka patří rozhodně k těm nejoblíbenějším pomazánkám vůbec. Místo, abyste si kupovali drahou pomazánku v krámě, která je navíc...
Jednoduchá mrkvová pomazánka je výborná ke svačince i na jednohubky
4. 2. 2024Pomazánky jsou velice populární, protože dokáží oživit náš stereotypní jídelníček. Málokdo si chce ke svačině vzít chleba s máslem. Zde...
Domácí Nutella za zlomek ceny je hitem sociálních sítí
17. 12. 2023Nutellu mají rády nejenom děti. Právě v tomto období se velice často používá při přípravě nejrůznějších cukroví. Klasická nutella se...
Vosí hnízda s vaječným likérem zmizí vždy jako první. Je to přitom nejjednodušší cukroví
21. 12. 2023Vosí hnízda či včelí úly jsou tradičně nejpopulárnější cukroví. Často ale bývá toto cukroví trochu suché. V našem případě je...
Perfektní vánočka zůstane vláčná i po týdnu a vždy se povede
16. 12. 2023Vánočka je tradiční pokrm v adventní době, ale bývají s ní problémy. Někdy je suchá a někdy se celá rozpadne....
Maxi trdelník jednoduše a levně. Ušetřete majlant a upečte si ho sami
9. 12. 2023Trdelník je tradiční vánoční pochoutkou a symbole adventních trhů. Nenechte se ale odírat od prodejců a vytvořte si doma svůj...
Nepečená kávová zrna za 5 minut zůstanou vláčná ještě dlouho
1. 12. 2023Zažijte lahodný zážitek s naším nepečeným receptem na kávová zrna, která zůstanou neuvěřitelně vláčná! S touto jednoduchou a rychlou recepturou...
Křupavý domácí langoš, který se vždy povede
2. 3. 2024I když jsou langoše původem z maďarské kuchyně, tak u nás poměrně zdomácněly. Nyní jsou naprosto běžnou součástí všech poutí...
Pravý maďarský tokáň je snad ještě lepší než guláš
23. 2. 2024Maďarská kuchyně je plná šťavnatého masa a dušené zeleniny. Mnoho našich receptů má svůj původ právě v Maďarsku, a to...
Kuře na paprice pro úplné začátečníky
17. 2. 2024Kuře na paprice je velice oblíbeným pokrmem, a to nejen v kuchyni našich babiček, ale také na slavnostnější příležitosti. Toto...
Návyková indická smažená rýže. Tento recept miloval i sultán
17. 2. 2024Orientální pokrmy jsou vždy příjemným osvěžením v našem nudném jídelníčku. U orientálních pokrmů vždy vévodila indická kuchyně. I když to...
Mexická fazolačka je super polévka za 15 minut
9. 3. 2024Fazolová polévka není populární jen u nás, ale prakticky všude ve světě. Rozhodli jsme se dneska uvařit její mexickou podobu....
Boršč: pochází z Ukrajiny nebo z Ruska? Historie má jasno
24. 2. 2024Původně se jednalo o hutnou polévku, která měla hodně zasytit a měla mít i velkou výživovou hodnotu. Díky množství zeleniny...
Lepší čočkovou polévku jsem nejedl. Můžou za to netradiční ingredience
11. 2. 2024Čočková polévka se tradičně podle norem vaří tak, že se uvaří čočka a přidá se tam česnek a majoránka. A...
Božská zelňačka s klobásou, která vás dostane do kolen
28. 1. 2024Zelňačka je hutná polévka, která zahřeje. Navíc díky obsahu kysaného zelí je i zdravá. Tento recept jsem dlouho vylepšoval až...