pinit
Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 10 min Čas vaření 45 min Celkový čas 55 min Porce: 6 Kalorie: 327

Ingredience

Postup

  1. nakrájíme si cibuli na drobné kostičky

  2. vložíme do hrnce a na malém množství oleje opékáme do zlata. Když se bude přichytávat ke dnu, můžeme podlít trochou vody. Cibule musí být skutečně hnědá.

  3. oloupeme si brambory a nakrájíme je na kostičky asi 1x1 cm

  4. kysané zelí z pytlíku vezmeme a překrojíme, abychom neměli na lžíci dlouhé kousky.

  5. když je cibule opečená, zaprášíme paprikou (cca 1 lžící), přidáme bobkový list a rozdrcené nové koření (můžeme ho jen překrájet nožem)

  6. necháme lehce opéct, cca 20 sekund, aby nám nezhořkla paprika. Poté přidáme brambory, nasekané zelí a vodu ze zelí.

  7. obratem zalijeme i vodou a necháme vařit cca 45 minut, aby brambory byly měkké. Přidáme ještě majoránku podle chuti, sůl a pepř.

  8. Pokud chceme polévku hustší můžeme ještě nastrouhat najemno dvě brambory. Polévku je potřeba občas promíchat, protože se někdy mohou kousky zelí chytat ke dnu. nebo použít mouku.

  9. Na závěr přidáme prolisovaný nebo nastrouhaný česnek, sůl a majoránku a ihned stáhneme z plotny.

  10. Můžeme servírovat s topinkou

Výživové údaje

Velikost porce 0,3 l

Porce 6


Množství na porci
Kalorie 327
% Denní hodnota *
Celkový tuk 1.9g3%
Nasycené tuky 0.68g4%
Celkový obsah sacharidů 68.37g23%
Vláknina 16.1g65%
Cukry 14.12g
Bílkovina 11.24g23%

Vápník 350%

* Procentní denní hodnoty jsou založeny na 2 000 kalorické stravě. Vaše denní hodnota může být vyšší nebo nižší v závislosti na vašich kalorických potřebách.

Uvařili jste podle tohoto receptu?

Zařadit pod