Foto: Freepik

Ženy to mužům často vyčítají, ale muže to tíží zrovna tak. Časem se s tím musíme zkrátka smířit, a čím starší jsme, tím je to ještě horší. Co ale způsobuje, že se nám mužům vždy nějaká ta kapička dostane do kalhot? Za všechno může mužská anatomie. Můžeme stát u záchodu a snažit se co nejvíc otřít svůj penis, ale ani to nám nezaručí, že se té nepříjemné kapičky zbavíme.

Problém spočívá v délce močové trubice, která je relativně dlouhá, přibližně 15 až 20 centimetrů. Ale to není ten hlavní problém. Skutečným problémem je její tvar. Močová trubice je u mužů zkroucená do podoby písmene S. To znamená, že se ani nesvažuje, ani není rovná. To znamená, že moč nemá přirozenou cestu ven. Moč se proto hromadí v místech, kde je trubice nižší než zbytek.

Foto: Freepik

Během močení je moč vytlačována proudem, který postupně slábne. Navíc penis většinou není při močení držen ve vertikální poloze. Takže prohlubně močové trubice zůstávají plné i po močení. I když se muži snaží otřepat i zbytky moči, nemusí se jim to vždy podařit.

Jedním z důvodů je močení s rozepnutým poklopem. Penis je tímto způsobem stlačený a nedojde tak k úplnému vyprázdnění močového měchýře. Stejným způsobem má negativní vliv i stahování gumy od spodního prádla pod šourkem.

Největší obtíže s tímto problémem mají muži s delším penisem a je prokázáno, že tento problém se zhoršuje s věkem. Existují však způsoby, jak minimalizovat tato rizika. Jedním z nich je močení v sedě, což většina mužů odmítá. Další možností je nahmatat u kořene penisu močovou trubici a spolehlivě ji vymáčknout. Posilování pánevního dna může být také účinné.

Je důležité si uvědomit, že žádná z těchto metod není stoprocentně účinná a většina mužů se k nim nechce uchýlit. Proto zbývá jediná možnost – počkat a doufat, že poslední kapka odejde sama. A když ne, prostě se musíme smířit s tím, že naše partnerky budou možná mít znovu problém. Je však důležité jim vysvětlit, že to není naše vina, ale důsledek anatomického uspořádání naší močové trubice.

Zdroj: Medium.Seznam.cz (odkaz)