Foto: Žádný Špeky, autor: Lukáš Erlebach

Párek s cibulí je jídlo, které si získává stále větší oblibu mezi milovníky jednoduchých a rychlých pochoutek k pivu. Jde o nenáročnou alternativu k tradičnímu utopenci, který vyžaduje delší přípravu a čas na uležení. Párek s cibulí naopak nabízí okamžitou možnost, jak si vychutnat chuť kombinace šťavnatého uzeniny a pikantní cibule bez dlouhého čekání.

Tento pokrm je ideální volbou pro ty, kteří hledají rychlé občerstvení, ale nechtějí se vzdát klasických chutí hospodské kuchyně. Cibule dodává párku svěžest a příjemnou ostrost, která skvěle ladí s jeho uzenou chutí. Párek s cibulí se skvěle hodí k pivu, čímž navazuje na tradici jednoduchých, ale chutných jídel, která zpříjemňují posezení s přáteli.

Párek s cibulí je navíc velmi variabilní. Lze jej doplnit různými druhy hořčic, křenem nebo třeba okurkou, což dává prostor k experimentování podle chuti. Pro ty, kteří preferují tradičnější verze, je klasická kombinace párku, nakrájené cibule a lehkého octového nálevu zárukou spokojenosti.

V porovnání s utopencem je párek s cibulí skvělou volbou, když potřebujete rychlou svačinu nebo doplněk k pivu během večerního posezení. Bez zbytečných příprav nabízí autentický zážitek plný chuti.

Zdroj: autorský text Žádný Špeky

Párek s cibulí

Počet porcí

1

porce
Doba přípravy

5

minut
Kalorie

165

kcal

Suroviny

  • 1 buřt

  • 1 cibule

  • 2 nakládané okurky

  • 1 nakládaná feferonka

  • pepř

  • 1 dcl octa

Postup

  • Buřt nakrájíme na tenká kolečka, cibuli a okurky na jemno. Přidáme trochu octa s vodou v poměru 1:1. Opepříme a na závěr dáme feferonku. Tu můžeme klidně nakrájet.