POLÉVKY

Falešná dršťková polévka z hlívy, po které zbyde jen vylízaný talíř
Dršťková polévka je typickým hospodským jídlem. V našem podání jsme nahradili dršťky zdravější variantou, a to hlívou ústřičnou, která dodá této klasické polévce velice příjemné aroma a dotáhne chuť k dokonalosti. Revoluční je polévka v tom, že si na klasickou variantu z drštěk již ani nevzpomenete.

Návyková pórková polévka aneb k čemu nám je pórek prospěšný
Pórek je zelenina, která je oblíbená pro svůj vynikající chuťový profil a také pro své mnoho zdravotních výhod. Pórek patří do stejné rodiny jako cibule a česnek, ale má mírně sladší chuť a delší, válcovitý tvar. V této příručce se podíváme na některé z nejvýznamnějších zdravotních benefitů pórku a jak je začlenit do vaší stravy.

Svěží brokolicová polévka je ideální pro hubnutí
Brokolicová polévka nepatří jen k jaru, ale je vhodná kdykoliv. V této úpravě je navíc extrémně chutná a svěží a je proto ideální jarní polévkou. Vyzkoušejte tuto porci vitamínů za pár korun z jednoho hrnce. Brokolice je zelenina, kterou by jistě měl do svého jídelníčku zařadit každý, kdo chce zhubnout. Obsahuje totiž mnoho vlákniny a mimo to i vitamin C, draslík či hořčík.

Krémová a svěží rajská polévka
Rajská polévka má několik receptur a jen těžko říci, který je ten správný a původní. My jsme připravili krémovou a svěží polévku, která je zbavená od zbytečného cukru. Je neskutečně lahodná a lehká. Recept najdete na konci pořadu.

Fazolová polévka s opečenou klobáskou
Fazolová polévka je ideální v těchto sychravých dnech. I když existuje mnoho složitých receptů, vymysleli jsme pro vás lahodný a při tom velice jednoduchý recept. Fazolačka je hutná a příjemně zahřeje. Milovníci pálivých jídel si ji mohou vylepšit chilli. Recept je na konci pořadu.

Frankfurtská polévka s párkem
Frankfurtská polévka s párkem je klasikou nejen školních jídelen, ale také domácích kuchyní. Je to jednoduchá polévka, která zahřeje i zasytí. Recept je na konci pořadu.