SLADKÉ POKRMY

Vláčná vánočka, která se vždy povede
Vánočku peče asi každý a většina lidí používá klasické kynuté těsto. Náš recept je více než 200 let starý a pochází od známé kuchařky Rettigové, která tam dávala jednu velice neobvyklou surovinu, díky které je vánočka neskutečně vláčná a vždy se povede. Recept je na konci pořadu.

Vanilkové rohlíčky s poctivou chutí
Vanilkové rohlíčky jsou klasickým vánočním cukrovím, ale většinou bývá problém s tím, že se rozpadají. Tyto se nikdy nezlomí, ale zároveň jsou křehké a vláčné. Jejich chuť je tak vyvedená, že je sezobete přímo z plechu.

Křupavé a vláčné kokosky
Křupavé a vláčné kokosky Počet porcí 10 porcíDoba přípravy 15 minutKalorie 471 kcal Suroviny 4 vejce kůra z půlky pomeranče 125 g nízkotučného tvarohu 200

Žemlovka sypaná perníkem
Žemlovka sypaná perníkem Počet porcí 6 porcíDoba přípravy 60 minutKalorie 98 kcal Suroviny 6 krajíců celozrného toastového chleba 1 tvaroh 2 dcl mléka 5 vajec

Křupavý jablečný koláč se zkaramelizovanými ořechy
Křupavý jablečný koláč se zkaramelizovanými ořechy Počet porcí 8 porcíDoba přípravy 60 minutKalorie 138 kcal Suroviny 30 dkg mletých ovesných vloček med jablečná povidla (recept

Domácí jablečná povidla s hruškami a skořicí
Domácí jablečná povidla s hruškami a skořicí Počet porcí 10 porcíDoba přípravy 70 minutKalorie 105 kcal Suroviny 2 kg jablek 3 hrušky 1 dcl rumu