SLADKÉ POKRMY

Mazanec který se vždy povede. Původně představoval pohanské slunce
Velikonoce jsou každoroční svátky, se kterými se pojí několik tradic a zvyků. Historicky pak Velikonocei vrcholí půst, který trval čtyřicet dní, a tím páde se lidé snažili vždy připravit co nejvíce dobrot a sladkostí. Důležité je zmínit hlavně dvě, a to mazanec a beránek. Právě o mazanci si dneska něco povíme.

Velikonoční beránek má tisíciletou historii: recept na nejjednoduššího beránka, který chutná výtečně
Historie beránka sahá několik tisíc let zpět do biblických dob proroka Mojžíše. Přinášíme vám stručnou historii tohoto tradičního moučníku a zároveň náš jedinečný recept, který se vždy povede, ale zároveň je skutečně vláčný a chutný.

Historie lívanečků sahá až do pravěku. Jak zajistit, aby byly dokonale vláčné?
Nejen děti milují sladké. I my dospělí si rádi zavzpomínáme nostalgicky na doby, kdy nám babičky dělaly palačinky či lívance, potřely marmeládou a nasypaly navrch hrst ovoce. Napadlo vás někdy ale, jaký je vlastně mezi nimi rozdíl a jaká je historie tohoto pokrmu? Pokud vás to zajímá, tak odpověď naleznete v našem článku.

Osvěžující mrkvový salát, který si děti zamilují
Mrkvový salát nemusí být vždy jen na slano. Tento recept představuje mrkvový salát spolu s ovocem v unikátní kombinaci chutí, které se nádherně snoubí. Vyzkoušejte tento recept, který se hodí nejen jako jarní svačinka. Je navíc plný vitaminů a zdravých látek.

Vláčná vánočka, která se vždy povede
Vánočku peče asi každý a většina lidí používá klasické kynuté těsto. Náš recept je více než 200 let starý a pochází od známé kuchařky Rettigové, která tam dávala jednu velice neobvyklou surovinu, díky které je vánočka neskutečně vláčná a vždy se povede. Recept je na konci pořadu.

Vanilkové rohlíčky s poctivou chutí
Vanilkové rohlíčky jsou klasickým vánočním cukrovím, ale většinou bývá problém s tím, že se rozpadají. Tyto se nikdy nezlomí, ale zároveň jsou křehké a vláčné. Jejich chuť je tak vyvedená, že je sezobete přímo z plechu.