POSLECHNĚTE SI CELÝ ČLÁNEK ZDE:

Foto: Pixabay

Množství příspěvků v online prostoru je stále větší a je prakticky nemožné, aby to efektivně spravovali pouze lidé. Moderování online aktivit je pak naprosto nezbytné a nejde o cenzuru. Někteří uživatelé, až v běžném životě mohou být příjemní, se v online prostoru pod rouškou anonymity stávají velice krutými a opravdu nelidský. Mnohdy i za hranicí legislativy.

Velké společnosti, jako je Google, se proto obracejí čím dál častěji na strojové učení a umělou inteligenci. To pak prochází nejrůznější data, ať už se jedná o příspěvky, fotografie či jakákoliv jiná data, a porovnává je s nějakým svým vzorcem. Může tak vyhledávat vulgarismy, pornografii, drogy, násilí, rasismus a další.

Google nedávno informoval o tom, že minulý rok pustil umělou inteligenci do své aplikace Mapy Google. Výsledkem bylo, že společnost Google zablokovala více než 100 milionů pokusů o podvodné úpravy firemních profilů na Googlu. Dále pak odstranila více než 7 milionů falešných profilů.

Foto: Pixabay

To ale není vše, protože podle prohlášení Googlu měla společnost také zastavit 12 milionů pokusů vydávat se za společnost a 8 milionů podvodných pokusů získat profil společnosti. V neposlední řadě došlo k zablokování 1 milionů účtů pro porušení zásad společnosti.

Výše jsme uváděli fakt, že lidé se skutečně baví psaním hanlivých a nepravdivých recenzí. To potvrzuje i společnost Google, která takovýchto hanlivých recenzí zablokovala více než 95 milionů.

Toto číslo je skutečně děsivé a zkušenost s tím má i kuchař z pořadu Zdraví na Talíři, který uvádí: „Chtěl jsem jen lidem nabídnout alternativu k jejich standardním pokrmům. Nikdy jsem nikoho nenutil stravovat se zdravěji či zařadit zdravé potraviny, jen ukazuji možnosti. Hned od prvního videa, které vyšlo se objevily skutečně nenávistné komentáře. Lidé místo toho, aby napsali – moje babička tam dává ještě bobkový list, tak napíší – co to tam je za mutanta, když do omáčky nedává ani bobkový list.

To si myslím, že je skutečně za hranou a není potřeba takto hanlivě a vulgárně se vyjadřovat. Přitom mohou mít dobrý podnět a kdyby ho napsali jen jako radu dalším uživatelům, pomůže to všem. Já se také rád dozvím o dalších variantách. Po čase jsem se už naučil tyto komentáře raději nečíst. Ale z morálního stavu společnosti je mi do breku. Pokud se dané osobě videa nelíbí, nemusí na ně koukat, ale je strašně smutné, že někomu dělá radost ubližovat druhému.“

Zdroj: AndroidPolice.com (odkaz), rozhovor s Lukášem Erlebachem