Víkend plný úspěchů: Matyáš Klíma přivezl stříbro z mistrovství světa v dřevorubectví

Foto: Freepik

Na milánském Allianz MiCo Convention Centre se sešlo šestnáct nejlepších závodníků TIMBERSPORTS®, kteří soutěžili ve čtyřech disciplínách: Stock Saw, Underhand Chop, Single Buck a Standing Block Chop. Diváci mohli sledovat napínavé vyřazovací souboje, kde sportovci museli absolvovat všechny disciplíny bez odpočinku.

Jack Jordan (NZL) se do finále probojoval přes evropské soupeře – Armina Kuglera z Rakouska a Ferryho Svana ze Švédska. Matyáš Klíma na své cestě do semifinále vyřadil Kanaďana Geoffa Larkina, domácího Itala Andreu Rossiho a s trochou štěstí také Američana Matta Cogara. V závodě, kterému tradičně dominují sportovci z USA, Kanady, Nového Zélandu a Austrálie, se Klíma stal prvním evropským závodníkem, který se dostal až do finále.

„Jsem opravdu nadšený. Bojoval jsem o vítězství, ale měl jsem také trochu toho sportovního štěstí. Všechny disciplíny jsem prošel čistě, tak doufám, že jsem si to zasloužil. Skončit před některými kluky ze zámoří je obrovský úspěch. Jsem opravdu šťastný a moc rád vidím, že evropský TIMBERSPORTS® se také rozvíjí a přibývá tu závodníků stejně dobrých – možná i lepších, než jsem já,“ uvedl Matyáš Klíma, stříbrný medailista z WORLD TROPHY 2024.

Vítěz celého turnaje, Jack Jordan, ohromil italské publikum světovým rekordem 52,53 sekundy, čímž potvrdil svou pozici vedoucího závodníka World Trophy a katapultoval se již potřetí na nejvyšší příčku. K titulům z let 2022 a 2023 tak přidal i letošní triumf. Na třetím místě skončil americký závodník Matt Cogar.

Zdroj: tisková zpráva společnosti Stihl