Foto: Žádný Špeky, autor: Lukáš Erlebach

To musíte zabalit nádobí, vařič, hrnec, maso, chleba, příbory atd. Obdobné to je i v případě, že spíte v chatce či ve stanu a vaříte si sami. Zkrátka potřebujete vždy mít s sebou mnoho věcí. Já většinou s sebou brával takovou krabičku, do které jsem si naházel všechny druhy koření – sůl, pepř, papriku, chilli, majoránku, gyros, česnek a spoustu dalšího.

Příště jsem si ale nebyl jistý, zda tam mám všechno, a tak jsem tam dal další koření. Výsledek byl neskutečný nepořádek. Vždy jsem si říkal, že by to chtělo nějaké kořenky, ale nechtěl jsem s sebou brát skleněné a těžké lahvičky. Proto jsem byl mile překvapen, když jsem objevil speciální kořenky pro výlety, dovolenou a pro turisty.

Jedná se o set lahviček na koření 6v1 od společnosti Naturehike. Ani nevím, kde mám při popisu začít. Vezmu to ale klasicky – vzhledem. Celý set je v praktické taštičce, která se dá připnout k batohu nebo nést v ruce. Tento obal je dostatečně pevný, aby splnil svůj účel a velice oceňuji i to, že má uvnitř samostatné přihrádky pro každou kořenku zvlášť.

Jeho rozměry jsou 17 x 9 x 12 cm. Ze tří stran je pak na horní straně zip, takže si celou tašku plně otevřete a máte skutečně pohodlný přístup ke každé kořence. Uvnitř se nachází celkem šest kořenek. Jsou tam dvě lahvičky o objemu 65 ml na tekutiny. Tyto lahvičky jsou vybaveny otočným víčkem.

Jejich primární určení může být na olej nebo na dresink. Můžete si namíchat dresink k salátu doma a zde ho jen použít. Dále zde jsou čtyři kořenky o objemu 100 ml pro sypké kořenící směsi. Můžete sem dát základní koření, jak sůl, pepř, majoránku a kmín. S tímto kořením uvaříte velkou spoustu dobrot.

Lahvičky jsou pevné a dobrá zpráva je, že nikde neprotékají. Zkoušel jsem otočit lahvičku s olejem a nikde se neuvolnila ani kapka. Přijde mi to neskutečně praktické. Na každé rodinou oslavu či piknik si tak můžete vzít jen maso a okořenit si ho až na místě podle chuti každého.

Jelikož rád vařím, tak takováto sada kořenek je pro mne nepostradatelnou výbavou na dovolenou nebo pro venkovní kuchyně. V případě potřeby nabízí Naturehike i variantu s osmi kořenkami. Ta se může hodit těm, kterým přijde šest kořenek málo. Váha celého setu včetně prázdných kořenek je 260 g.

Opět zde můžeme pochválit nízkou váhu. Jak jsem již říkal, tak klasické skleněné kořenky jsou pro mě moc těžké. Představa, že mi v batohu cinká šest těžkých sklenic není zkrátka příjemná. Za sebe mohu tento produkt doporučit. V budoucnu se zde určitě objeví video, kde toto používáme v praxi.

Děkujeme společnosti Naturehike za zapůjčení setu lahviček na koření 6v1.

Zdroj: uživatelské hodnocení Žádný Špeky