Foto: Freepik

Každý asi chce mít hezkou zahradu, která bude centrem pro váš relax a odpočinek. Už jen z tohoto důvodu je zapotřebí si celý prostor zahrady upravit podle svých představ, abychom se zde cítili skutečně dobře. Základem jsou určitě minimálně dva prvky, a to zahradní domky a dětské hřiště.

Zahradní domek může mít několik podob i způsobů využití. Může se jednat nejen o sklad zahradního nářadí a nábytku, ale také se může jednat o jakousi „chatku“, která bude sloužit k odpočinku a příležitostnému pořádání sešlostí kamarádů a grilování.

To se hodí zvláště v případě, kdy máte zahradu mimo váš dům a potřebujete mít zkrátka nějaké své zázemí. Zahradní domky mohou dokonce sloužit i jako váš home-office či ateliér. Jestliže bydlíte v menším panelákovém bytě, můžete takový domek použít jako své útočiště, kde v klidu pracujete.

Jestliže máte děti, tak je více než vhodné jim věnovat také malý kousek zahrady. Určitě je lepší vyžití dětí, když budou na čerstvém vzduchu, než kdyby svůj volný čas trávily u počítače či u televize. Není pak nic lepšího než spojit příjemné s užitečným.

Řeč je například o Montessori doplňcích. Montessori je speciální metodika, která podněcuje v dětech tvořivost a snaží se stimulovat jejich smysly a dovednosti. Jestliže tak máte například Montessori prolézačky, budou tvořeny z různých druhů povrchů, budou mít různé doplňky a pohybující se předměty a budou se snažit probudit v dětech zvědavost. V praxi to může být obyčejná zahradní houpačka, dětská pískoviště a vznikne tím překrásné workout hřiště.  

Díky tomuto hřišti se podpoří jak fyzický, tak i duševní vývoj dítěte. Navíc si můžete společně užít mnoho zábavy a legrace. Závěrem je nutné poznamenat, že výběr doplňků pro vaši zahradu je klíčový a důležitý a neměli byste ho podceňovat. Pokud jste skutečnými milovníky pohody a relaxu, můžete si pořídit třeba i koupací sudy a dopřát si zážitek jak v profesionálních lázních.