Foto: Freepik

Také se vám nelíbí záplava plastových hraček? V přemíře barev chybí hračkám často základní nápad, možnost podpořit děti v rozvoji dovedností. Hračky přitom mají za svůj hlavní úkol spojovat zábavu a učení. Mohou nabídnout zlepšení jemné motoriky, rozeznávání tvarů, barev, počtu. Mohou pomáhat vybudovat prostorovou představivost a podnítit fantazii. Tohle všechno umí nejlépe jedině hračky dřevěné!

Hračka, která baví i učí

Přirozený materiál dřeva je sám o sobě skvělým základem. Výrobce může dřevo tvarovat, připravit jednotlivé dílky pro snadné spojování a skládání podle libosti. Přidat může navíc i příjemné odstíny barev. Speciálně upravené zabroušené tvary stavebnic jsou pro děti bezpečné, neštěpí se, jsou odolné i při hrubším zacházení. Dlouhodobě neztrácí nic na svém půvabu ani pevnosti.

Hračky ze dřeva mohou efektivně využít všemožné prvky k podpoře učení. Zdánlivě jednoduchý tvar dovoluje zapojit jemnou motoriku, koordinaci oko ruka, na hračce se dítě učí zábavnou formou počítat, rozlišovat barvy i tvary. Jednotlivé dílky je možné navlékat na tyčku nebo provázek, skládat vedle sebe i na sebe. Porovnávat velikost i pracovat s různými chybami, které dítě umí odhalit a napravit.

Počítejte, porovnávejte, skládejte!

Atraktivní hračka pomáhá s představou základních číselných řad, srovnávání velikosti, rozlišováním základních geometrických tvarů. Že to zní příliš vědecky? Možná, ale pro vaše dítě bude takové učení jednoduše zábava s dřevěnou veselou rybičkou. Na jejím těle bude umět umístit a správně uspořádat jednotlivé dílky. A bude mít vždy dobrý pocit z dobře odvedené práce.

Udělejte na sebe veselé obličeje! I to může být skvělá hra!

Opičí se občas vaše děti po spolužácích, vyplazují jazyk, mračí se a kaboní? Zkuste si zahrát hru, kde všechny emoční výrazy dokonale využijí! Speciální hra spojuje hned několik dovedností – rozpoznávání tvarů a barev, kombinování, napodobování podle vzoru, koordinaci ruka – oko… a spousta dalšího! Jak? Jednoduše a navíc zábavně!

Hra vám představí stavební kostky ve veselých barvách a k nim příslušnou sadu obrázků s různými výrazy obličeje. Děti si můžou vylosovat kartičku a podle ní poskládat totožný výraz z kostek. Můžou si jen procvičovat skládání, vyzvat vás však mohou i na souboj s časem a přesností!

Zábava vás rychle vtáhne do hry, nemyslete, že jako dospělý máte svá kola vyhraná předem! Hra pomáhá zapojit paměť, uvolní nahromaděný stres, pobaví vás a zlepší náladu. Pro děti je to trénink, ale pro vás možná ještě větší!

Hra na doma i na cesty

Odolné kostky ze dřeva snesou i hrubé zacházení, přitom jsou malé a lehké, takže je s sebou snadno přibalíte třeba i na výlet nebo dovolenou. Při hraní můžete vymýšlet i vlastní varianty, kdy se kombinují různé barvy a výrazy mezi sebou. Můžete hrát o čas, o počet správně napodobených výrazů, můžete si poskládat veselou věž plnou očí, nosů a pus!

Hrajte si s dětmi a najděte si dostatek času každý den! Vaše výtvory děti uchvátí, budou vás chtít napodobit a předběhnout. Sledujte, jak se děti učí každý den a jak jim hra přináší radost. A užijte si ji s nimi! Stavebnice, dřevěné hračky, ale třeba i puzzle budou vždy perfektním dárkem – ať už chcete jen udělat radost, děti šikovně odměnit nebo zapůsobit atraktivním překvapením!