Foto: Žádný Špeky, autor: Lukáš Erlebach

Stručná historie hradu Trosky

Hrad Trosky byl postaven ve 14. století a jeho strategická poloha na dvou skalních věžích, zvaných Baba a Panna, mu poskytovala vynikající obranné možnosti. Hrad nikdy nebyl dobyt, ačkoliv byl během husitských válek i třicetileté války mnohokrát obléhán. Dnes z něj zbyly romantické ruiny, které však stále fascinují návštěvníky svou majestátností a tajemnou atmosférou.

Novinky a program na léto

Letos je hrad Trosky ještě atraktivnější, neboť je nově zpřístupněna věž Panna, která byla dlouho uzavřená veřejnosti. Z této věže se vám naskytne úchvatný výhled na celý Český ráj. Kromě toho je na hradě celé léto připraven bohatý program, který zahrnuje historické ukázky, divadelní představení a různé tematické akce pro děti i dospělé.

Hrad Trosky v novém herním titulu

Milovníci počítačových her budou mít o důvod více k návštěvě, protože hrad Trosky je jedním z dějišť nové české hry “Kingdom Come 2”. Tato hra slibuje autentické zobrazení středověkých Čech a hrad Trosky zde hraje významnou roli. Pro hráče je to jedinečná příležitost prozkoumat místo, které znají z virtuálního světa, naživo.

Výlet k Rokytnickému rybníku

Během našeho putování po Českém ráji jsme nezapomněli navštívit ani malebný Rokytnický rybník. Tento rybník, známý z traileru ke hře “Kingdom Come 2”, kde se hlavní postava Jindra ze Skalice koupe, je ideálním místem k odpočinku. Je obklopen krásnou přírodou a nabízí klidné prostředí pro relaxaci po návštěvě hradu.

Závěr

Hrad Trosky a Rokytnický rybník jsou skvělým tipem na celodenní výlet, který spojuje historii, kulturu a přírodu. Pro zájemce je placené parkoviště přímo pod hradem. Pokud ale chcete, můžete se podívat do nedalkého Podtroseckého údolí či na zámek Hrubá skála. Ať už jste nadšenec do historie, milovník přírody nebo hráč počítačových her, tento výlet vás určitě nezklame. Přijďte objevovat krásy Českého ráje a užijte si nezapomenutelný den plný zážitků!

Zdroj: Hrad-trosky.cz (odkaz)