Foto: Žádný Špeky, autor: Lukáš Erlebach

Design a displej Poco C65

Poco C65 má design, který je nejen atraktivní, ale i praktický pro děti. Plastové tělo telefonu je lehké a odolné, což je skvělé pro malé ruce. Testovali jsme pastelově modrou variantu, která má třpytivý povrch a je velmi poutavá. Zadní strana telefonu má matný povrch, který pomáhá snížit riziko klouzání z ruky, ale zároveň se snadno čistí od otisků prstů.

Velký 6,74palcový displej s HD+ rozlišením je ideální pro sledování pohádek a hraní her. Displej nabízí živé barvy a dobré pozorovací úhly, což znamená, že vaše dítě může pohodlně sledovat své oblíbené animace z různých úhlů. Navíc 90Hz obnovovací frekvence zajišťuje plynulé přechody a pohyb, což je perfektní pro interaktivní hry.

Výkon a baterie Poco C65

Pod kapotou Poco C65 se nachází MediaTek Helio G85 SoC, 6GB RAM a 128GB úložiště, což je více než dostatečné pro potřeby vašeho dítěte. Telefon běží hladce při používání běžných aplikací a her, a díky 128GB úložišti je zde dostatek místa pro stažení pohádek, her a dalších vzdělávacích aplikací.

Jednou z nejlepších vlastností Poco C65 je jeho výdrž baterie. S 5000 mAh baterií vydrží telefon snadno celý den i při intenzivním používání, což je důležité pro děti, které rády sledují videa nebo hrají hry. 18W nabíječka pak zajišťuje rychlé nabíjení, takže telefon je rychle připraven k dalšímu použití.

Fotoaparát Poco C65

Ačkoli fotoaparát nemusí být prioritou, Poco C65 nabízí dostatečně dobrý fotoaparát pro dětské potřeby. Hlavní 50megapixelový snímač dokáže zachytit jasné a barevné fotografie za dobrého světla. To je ideální pro focení rodinných momentek nebo oblíbených hraček.

Přední 8MP kamera je vhodná pro videohovory s prarodiči nebo přáteli, a přestože kvalita fotografií při slabém osvětlení není nejlepší, za denního světla podává slušné výsledky.

Použití pro sledování pohádek a hraní her

Vím, že to není hlavní měřítko pro výběr mobilního telefonu, ale každý rodič to ocení. Dnes děti zkrátka vyžadují pohádky a hry na mobilu, a proto mi tento přijde naprosto ideální. Poco C65 je skvělý pro sledování pohádek a hraní interaktivních her. Velký displej s živými barvami zajišťuje, že pohádky vypadají skvěle a plynule. Díky dostatečně výkonnému hardwaru telefon zvládá i náročnější hry bez problémů.

Zvukový výstup je dostatečně hlasitý pro sledování videí, a i když telefon má jen jeden reproduktor, kvalita zvuku je pro dětské uši dostatečná.

Závěr

Pokud hledáte první mobilní telefon pro své dítě, Poco C65 je vynikající volbou. Nabízí skvělou kombinaci výkonu, výdrže baterie a displeje, což z něj činí ideální zařízení pro sledování pohádek a hraní interaktivních her. Jeho robustní a lehký design je praktický pro děti a celkově poskytuje skvělý poměr cena/výkon. Tento mobilní telefon jsem testoval i já, ale i moje malá dcera. Každý ze svého úhlu pohledu. Oba jsme byli maximálně spokojeni a můžeme ho doporučit. Jak již bylo řečeno, tak lepší poměr cena a výkon v této kategorii nejspíš nenaleznete. Respektive prozatím jsem se s takovým nesetkal.

Děkujeme společnosti Xiaomi za zapůjčení mobilního telefonu Poco C65.

Zdroj: uživatelské hodnocení Žádný Špeky, informace poskytnuté společností Xiaomi