Foto: Žádný Špeky, autor: Lukáš Erlebach

Huawei Watch GT5 představují inovativní posun v oblasti chytrých hodinek, zaměřený především na zdraví, fitness a vyvážený životní styl. Jakmile jsem tyto hodinky začal testovat, byl jsem příjemně překvapen jejich širokým spektrem funkcí, které vám pomohou nejen sledovat vaše fyzické zdraví, ale také efektivně řídit denní pohyb a kalorie.

Design a pohodlí: minimalistické, ale funkční

Hodinky mají elegantní a minimalistický design, který je dostatečně univerzální na to, abyste je mohli nosit během tréninku, ale i do práce nebo na společenské akce. Otočná korunka a robustní řemínek zajišťují pohodlí i při celodenním nošení, což jsem ocenil během dlouhých dnů strávených v pohybu. Displej AMOLED je ostrý a barevný, což zjednodušuje čtení všech dat na slunci i v horších světelných podmínkách.

Technologie TruSense: revoluční sledování zdraví

Jedním z hlavních lákadel Huawei Watch GT5 je jejich nový senzor TruSense, který jsem měl možnost důkladně otestovat. Tento senzor je navržen tak, aby poskytoval mimořádně přesná data o vašem zdraví. Hodinky monitorují srdeční tep s 98% přesností, měří hladinu kyslíku v krvi (SpO2), krevní tlak a dokonce sledují teplotu pokožky.

Pro mě jako aktivního člověka bylo fascinující sledovat, jak hodinky reagují na různé fyzické aktivity. Ať už šlo o běh, cvičení v posilovně nebo relaxaci po náročném dni, hodinky přesně zaznamenávaly všechny klíčové ukazatele. Velmi zajímavou funkcí je také sledování stresu, které využívá TruSense k analýze vaší duševní pohody.

Kalorie pod kontrolou: strážce vašeho jídelníčku

Jednou z funkcí, kterou jsem ocenil nejvíce, je možnost sledovat kalorický příjem a výdej. Huawei Watch GT5 umožňují detailní sledování vašeho energetického výdeje během celého dne. V aplikaci si můžete nastavit cíle pro kalorický deficit či surplus, což je neocenitelné, pokud sledujete svůj jídelníček nebo tréninkové cíle. Během testování jsem zaznamenal, jak přesně hodinky sledují každodenní pohyb – od ranního běhu až po večerní cvičení v posilovně.

Pro uživatele, kteří chtějí zlepšit svou fyzickou kondici nebo snížit váhu, jsou tyto funkce neocenitelné. Detailní záznamy o spálených kaloriích, denní aktivita a pokročilé sledování výkonu vám pomohou dosáhnout vašich cílů snadněji.

Sportovní režimy: váš osobní trenér na zápěstí

Huawei Watch GT5 jsou vybaveny více než 100 sportovními režimy, které pokrývají široké spektrum aktivit – od běhu a plavání, až po posilování či jógu. Během svého testování jsem využil jak režim pro venkovní běh, tak i režim pro posilovnu. Hodinky vám přesně měří výkon, což je skvělá motivace pro dosažení lepších výsledků.

Sledování srdečního tepu v reálném čase mi umožnilo udržet si optimální tréninkovou zónu a tím dosáhnout maximálního efektu. Pro plavce nebo milovníky outdoorových aktivit je výhodou také certifikace IP68, která hodinky chrání před vodou i prachem.

Spánek: klíč ke zdravému životnímu stylu

Důležitou funkcí pro zdravý životní styl je také sledování kvality spánku. Hodinky analyzují nejen délku spánku, ale také jeho jednotlivé fáze – lehký, hluboký spánek a REM fázi. Po několika nocích testování jsem zjistil, že hodinky nejen sledují, ale také poskytují doporučení, jak spánek zlepšit. To je nesmírně užitečné pro každého, kdo chce maximalizovat regeneraci a zlepšit svou denní produktivitu.

Výdrž baterie: zdraví pod dohledem celý týden

Co mě během testování skutečně potěšilo, je dlouhá výdrž baterie. Hodinky vydrží na jedno nabití až 7 dní, což je u zařízení s tolika pokročilými funkcemi skvělý výsledek. Nemusíte se obávat, že by vás hodinky nechaly na holičkách během týdne plného pohybu a aktivit.

Závěr: Huawei Watch GT5 jsou více než jen chytré hodinky

Huawei Watch GT5 představují skvělý nástroj pro každého, kdo se snaží udržet své zdraví a fitness na vysoké úrovni. Díky pokročilým zdravotním funkcím, přesnému sledování kalorií a široké nabídce sportovních režimů jsou ideálním společníkem nejen pro sportovce, ale i pro ty, kteří se snaží zlepšit svůj životní styl.

Během svého testování jsem ocenil, jak snadno se hodinky integrovaly do mého každodenního režimu. Ať už se jednalo o sledování kalorií, monitoring spánku nebo tréninkové režimy, Huawei Watch GT5 mi neustále poskytovaly přesná a užitečná data, která mě motivovala k lepším výkonům a zdravějšímu životnímu stylu.

Děkujeme společnosti Huawei za zapůjčení Huawei Watch GT5.

Zdroj: uživatelské hodnocení Žádný Špeky, informace poskytnuté společností Huawei