Foto: Žádný Špeky, autor: Lukáš Erlebach

Design a přenositelnost: Stylový společník do kapsy

Na první pohled vás zaujme kompaktním a minimalistickým designem. Se svými rozměry 4,26 × 7,44 × 9,08 cm a hmotností pouhých 0,2 kg se reproduktor snadno vejde do kapsy nebo batohu. Kromě toho je odolný díky stupeň krytí IP67, což znamená, že odolá vodě i prachu – ideální na výlety do přírody nebo k bazénu. Jeho barevné provedení v černé a oranžové přidává stylový dotek, který z něj činí nejen funkční, ale i estetický doplněk.

Výkon a kvalita zvuku: 5 W, které překvapí

Na papíře může 5W výkon znít skromně, ale Xiaomi Sound Pocket ukazuje, že to není jen o číslech. Tento reproduktor dokáže ozvučit menší místnosti, stan, či venkovní posezení. Díky frekvenčnímu rozsahu 100–20 000 Hz si užijete čisté výšky, příjemné střední tóny i překvapivě solidní basy. To vše je umocněno vestavěným zesilovačem, který zajišťuje, že zvuk je dostatečně silný a jasný i při maximální hlasitosti.

Zkrátka, i když nejde o zařízení pro velké párty, na rodinný večírek, piknik nebo soukromý filmový maraton s přáteli se jedná o perfektní volbu. Díky True Wireless Stereo můžete dokonce propojit dva reproduktory a vytvořit stereo efekt – což váš zážitek ještě povznese.

Bezdrátová svoboda s Bluetooth 5.4

Jednou z hlavních výhod tohoto reproduktoru je jeho Bluetooth 5.4 připojení. Tato verze Bluetooth zajišťuje nejen stabilní spojení, ale také rychlý přenos dat na delší vzdálenosti. Oceníte to především při venkovních aktivitách, kdy můžete nechat telefon v batohu a přesto si užívat bezdrátový zvuk bez výpadků. Podpora standardních kodeků, jako A2DP, AVRCP a HFP, navíc zajišťuje plynulou komunikaci s většinou zařízení – ať už jde o telefon, tablet nebo notebook.

Výdrž baterie: Připraven na celý den

Jedním z největších plusů Xiaomi Sound Pocket je jeho baterie s kapacitou 1000 mAh. Na jedno nabití dokáže hrát až 10 hodin, což je ideální pro celodenní výlet nebo dlouhý filmový maraton. Když přijde čas na nabíjení, stačí zapojit USB-C kabel a za krátkou chvíli je reproduktor připraven znovu do akce.

Přenosný reproduktor, který vydrží hrát deset hodin, je perfektní volbou pro každého, kdo potřebuje něco kompaktního na cesty, do kanceláře nebo k večernímu odpočinku.

Jak obstojí v praxi?

V praxi Xiaomi Sound Pocket nadchne svou jednoduchostí. Propojení s telefonem je rychlé a intuitivní, zvuk je dostatečně čistý a plný, ať už jde o poslech podcastu, sledování filmu nebo oblíbené hudby. Díky své velikosti a nízké hmotnosti ho můžete vzít kamkoliv. Navíc, díky své voděodolnosti, se nemusíte bát, že byste ho poškodili v dešti nebo při nešťastném pádu do vody.

Například na rodinném výletě si ho můžete dát na deku a vytvořit si příjemnou atmosféru s vaší oblíbenou hudbou. Pokud se děti chtějí podívat na film na telefonu, Sound Pocket zajistí, že budete mít kvalitní zvuk, aniž byste museli neustále řešit sluchátka. Na cesty autem je tento reproduktor také ideálním společníkem, pokud potřebujete rychlou a pohodlnou možnost, jak ozvučit své auto bez složitých instalací.

Shrnutí: Ideální přenosný reproduktor pro každou situaci

Pokud hledáte Bluetooth reproduktor, který je přenosný, odolný, a přitom nabízí dostatečně kvalitní zvuk, Xiaomi Sound Pocket je skvělou volbou. Za příznivou cenu získáte reproduktor, který se hodí na nejrůznější příležitosti – od rodinných večírků přes venkovní aktivity až po odpočinkové dny doma.

Jeho dlouhá výdrž baterie, odolnost vůči vodě a prachu, stejně jako kvalitní zvukové schopnosti, z něj činí ideálního společníka na cesty. Za tu cenu těžko najdete lepší řešení, které by spojovalo tolik pozitivních vlastností v tak malém balení. Reproduktor Xiaomi Sound Pocket (5W) je prostě trefa do černého, ať už hledáte malého parťáka na cesty nebo spolehlivý reproduktor na každodenní použití.

Děkujeme společnosti Xiaomi za zapůjčení reproduktoru Xiaomi Sound Pocket.

Zdroj: uživatelské hodnocení Žádný Špeky, informace poskytnuté společností Xiaomi