Foto: Žádný Špeky, autor: Lukáš Erlebach
Bramboráky jsou klasickým pokrmem, který si v české kuchyni vydobyl své čestné místo, ale jejich kombinace s cibulí posouvá chuťový zážitek na novou úroveň. Cibule, jako nepostradatelná surovina, dodává bramborákům nejen jemnou sladkost, ale také lehkou pikantnost, která se po usmažení mění v neodolatelně křupavou texturu. Tato kombinace připomíná tradiční indické bhajee, kde je právě cibule hvězdou celého pokrmu.
Kouzlo tohoto spojení spočívá v rovnováze chutí – jemně sladká cibule a zlatavě opečené brambory spolu vytvářejí dokonale harmonickou souhru. Navíc jsou bramboráky s cibulí skvělou volbou nejen jako hlavní jídlo, ale i jako chutný doplněk k různým omáčkám nebo přílohám. Ať už je připravíte na rodinnou oslavu, neformální posezení s přáteli, nebo jako rychlou a chutnou večeři, nikdy neuděláte chybu.
Bramboráky s cibulí jsou navíc nejen lahodné, ale i všestranné – můžete je přizpůsobit své chuti a fantazii. Stačí jen přidat oblíbené koření nebo podávat s různými omáčkami. Cibule se zde stává tou složkou, která celý pokrm povznese na vyšší úroveň a promění jednoduchou klasiku v kulinářský zážitek plný vůní a chutí.
Zdroj: autorský text Žádný Špeky
Křupavé bramboráčky
4
porce5
124
kcalSuroviny
4 vejce
4 cibule
3 brambory
palička česneku
3 mrkve
1 ČL kmínu
hrst hladké mouky
hrst majoránky
Postup
Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, brambory na jemném struhadle stejně jaké mrkev.
Přidáme vejce, nastrouhaný česnek, kmín, mouku, majoránku, sůl, pepř a vše promícháme.
Na rozpálené pánvi a minimu tuku či sádla opékáme dozlatova a do křupava z obou stran.