Foto: Freepik

Jak Co-Host Network funguje?

Co-Host Network nabízí jednoduchý způsob, jak si hostitelé mohou najmout profesionální pomoc přímo od jiných hostitelů. Tito spoluhostitelé mohou pomáhat s různými úkoly, od nastavení inzerátů, přes správu cen a dostupnosti, až po úklid, údržbu a správu hostů. Airbnb tímto krokem otevírá dveře pro další příležitost, jak si lidé mohou vydělat peníze na platformě, aniž by museli vlastnit nemovitost.

Hostitelé mohou jednoduše procházet seznamy spoluhostitelů ve své lokalitě, kteří splňují kritéria vysokého hodnocení a minimálního počtu úspěšně zrealizovaných pobytů. Pro přístup do Co-Host Network je nutné, aby měl spoluhostitel hodnocení alespoň 4,8 hvězdiček a alespoň 10 dokončených pobytů. Tento krok zajišťuje, že jen ti nejlepší spoluhostitelé budou k dispozici.

Airbnb
Airbnb

Foto: Freepik

Výhody pro hostitele

Najmout si spoluhostitele může být pro majitele nemovitostí výhodné hned z několika důvodů:

  • Úspora času a energie: Správa nemovitosti, především pokud jich vlastníte více, může být velmi časově náročná. Spoluhostitelé mohou převzít velkou část práce.
  • Zlepšení služeb: Zkušení spoluhostitelé mohou poskytnout odborné znalosti a profesionální služby, které zlepšují celkový dojem hostů.
  • Flexibilita: Hostitelé si mohou vybrat, zda chtějí pomoc s každodenními úkoly, nebo jen s některými aspekty správy, jako je úklid a komunikace s hosty.

Výzvy a obavy

Nová služba Co-Host Network se setkává s nadšením, ale také vyvolává otázky ohledně jejího možného dopadu. Kritici upozorňují na to, že by tato funkce mohla být zneužívána velkými realitními společnostmi, které vlastní stovky nemovitostí. Takové subjekty mohou najímat spoluhostitele, aby spravovali velké množství nemovitostí, což by mohlo dále přispět k negativnímu vnímání platformy, zejména v souvislosti s nedostatkem dostupného bydlení v některých oblastech.

Další novinky na Airbnb

Airbnb kromě Co-Host Network představilo i další funkce. Nová aktualizace aplikace například nabízí možnost zobrazit srovnatelné nabídky v dané oblasti, což může hostitelům pomoci lépe nastavit ceny. Pro hosty pak přibyla uvítací prohlídka pro nové uživatele aplikace a rozšířené možnosti filtrování při hledání ubytování.

Platforma se v posledních letech neustále vyvíjí, a letos přidala i další funkce, jako například slevy na EV nabíječky pro hostitele nebo zobrazení kódů od chytrých zámků pro hosty. Tyto inovace pomáhají jak hostům, tak hostitelům zjednodušit a zlepšit zážitek z užívání platformy.

Jak se stát spoluhostitelem?

Pokud máte zkušenosti s hostováním na Airbnb a hledáte způsob, jak si přivydělat, můžete se zaregistrovat jako spoluhostitel. Budete si moci nastavit vlastní ceny a rozhodnout se, jaké služby chcete poskytovat – ať už jde o kompletní správu nemovitostí, nebo jen jednotlivé úkony, jako je úklid či údržba.

Shrnutí

Airbnb svou novou funkcí Co-Host Network přináší hostitelům i hostům další možnosti, jak maximalizovat své výdělky a zlepšit správu nemovitostí. I když nová služba přináší řadu výhod, je potřeba bedlivě sledovat, jak se bude situace vyvíjet, zejména s ohledem na velké realitní subjekty. Pro jednotlivé hostitele je to však skvělá příležitost, jak si ulehčit práci a zlepšit své služby, zatímco pro spoluhostitele jde o novou cestu k výdělku na platformě.

Perex: Airbnb spouští novou funkci Co-Host Network, která umožňuje hostitelům najímat zkušené spoluhostitele pro správu jejich nemovitostí. Tato novinka usnadní hostitelům práci, ale zároveň vyvolává otázky o jejím možném dopadu na trh nemovitostí.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)