Foto: Žádný Špeky, autor: Lukáš Erlebach

Naše verze Katova šlehu je připravená z kuřecího masa, které je jemnější a dietnější než vepřové. Navíc jsme ho naservírovali na topince z toastového chleba, což je skvělá alternativa ke klasickému smaženému chlebu, který může být příliš mastný. K tomu jsme přidali osvědčenou kombinaci cheddaru a eidamu, která dodává pokrmu lahodnou krémovost a jemnou sýrovou chuť.

Proč si připravit právě tuto verzi?

Lehčí a zdravější díky použití kuřecího masa
Pikantní a šťavnaté – žádná suchá varianta!
Výborná kombinace sýrů – cheddar a eidam se krásně doplňují
Rychlá příprava – ideální i na všední den

Výsledek? Naprosto skvělý! Pikantní, lahodný, ale zároveň odlehčený recept, který vás nezahltí těžkým jídlem. A nejlepší na tom je, že chutná skvěle jak čerstvě připravený, tak i jako rychlá večeře na druhý den.

Podívejte se na náš videorecept, kde vám krok za krokem ukážeme, jak tuto vylepšenou verzi Katova šlehu připravit. Nezapomeňte nám dát vědět, jak se vám povedl! 🍽🔥

 Zdroj: Žádný Špeky

Kuřecí směs na topince

Počet porcí

6

porcí
Doba přípravy

10

minut
Kalorie

88

kcal

Suroviny

  • 750 g kuřecích prsou

  • čedar

  • eidam

  • 2 červené papriky

  • 1 žlutá paprika

  • 1 červená cibulka

  • 1 rajský protlak

  • 3 rajčata

  • feferonka

  • 1 PL worcesterové omáčky

  • 1 PL sójové omáčky

Postup

  • Rozpálíme si pánev a přidáme trochu oleje. 

  • Přidáme tam na tenké nudličky nakrájené maso, které osolíme a opepříme.

  • Když je maso opečené, přidáme tam na menší kostičky nakrájenou červenou cibulku.

  • Po minutce přidáme na nudličky nakrájené papriky a zamícháme. 

  • Spolu s tím přidáme i nakrájená rajčata, feferonku, omáčky, protlak a necháme cca 10 minut dělat. Můžeme případně lehce podlít. 

  • Mezitím si lehce pomažeme toastový chléb z obou stran máslem a opečeme do hněda. 

  • Hotovou směs naklademe na toastový chléb a posypeme směsí na hrubo nastrouhaných sýrů. Můžeme nechat zapéct nebo jen volně roztéct.