Foto: Žádný Špeky, autor: Lukáš Erlebach

Asijská kuchyně je velice populární, zejména díky své rychlé a chutné přípravě. Rychlá kuřecí čína je skvělou volbou pro ty, kteří si chtějí vychutnat autentickou chuť Asie z pohodlí domova, a to z běžně dostupných surovin.

Tento pokrm kombinuje kuřecí maso s čerstvou zeleninou a jednoduchou, ale chutnou omáčkou. Díky snadné a rychlé přípravě si ji může každý udělat doma během pár minut, což ji činí ideální pro rychlou večeři nebo oběd.

Rychlá kuřecí čína se skvěle hodí jako hlavní chod, podávaná s rýží nebo nudlemi. Můžete ji přizpůsobit podle svých chutí přidáním oblíbené zeleniny nebo koření. Tento recept je nejen jednoduchý, ale také velmi flexibilní, což oceníte při různých příležitostech.

Příprava rychlé kuřecí číny je skvělým způsobem, jak si doma vychutnat autentické asijské chutě. Tento pokrm je rychlý, snadný a přizpůsobitelný, což z něj činí perfektní volbu pro rušné dny. Vyzkoušejte tento recept a objevte, jak snadno si můžete připravit chutnou a zdravou večeři.

Zdroj: autorský text Žádný Špeky

Kuřecí čína jednoduše

Počet porcí

8

porcí
Doba přípravy

20

minut
Kalorie

81

kcal

Suroviny

  • 1 kg kuřecích stehenních řízků

  • 2 PL škrobu

  • 1 hrst arašídů

  • 5 cm zázvoru

  • 3 stroužky česneku

  • 3 mrkve

  • 2 kapie

  • 3 cibule

  • 3 PL sójové omáčky

  • 2 PL worcesterové omáčky

  • 1 PL sezamového semínka

  • 0,25 l vody

  • 1/2 pórku

Postup

  • Kuřecí si nakrájíme na malé nudličky, ty si osolíme, opepříme a promícáme se škrobem.

  • Rozpálíme si naši pánev a zprudka to maso opečeme. 

  • Po opečení přidáme arašídy, nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor a zamícháme. Po chvilce tam dáme nastrouhanou mrkev. 

  • Když je mrkev změklá, tak přidáme na větši nudličky nakrájenou papriku či kapii a cibule nakrájené na větší půl kolečka.

  • Po dvou minutách přidáme sójovou omáčku, worcesterovou omáčku, sezamové semínko a vodu. 

  • Teď to necháme asi 4 minuty probublat. 

  • Pak vypneme plotnu a přidáme pórek nasekaný na půl kolečka a zamícháme. Necháme jen minutku proležet a můžeme podávat.