Foto: Žádný Špeky, autor: Lukáš Erlebach

Vyzkoušejte toto české národní jídlo povýšené o úroveň výš. Pokud máte rádi smažák, zamilujete si i naše sýrové hranolky. Křupavé zvenčí, uvnitř plné rozpuštěného sýra – to je kombinace, které nelze odolat.

Smažák, neboli smažený sýr, je klasikou české kuchyně, kterou zná a miluje každý. Ale co kdybychom vám řekli, že existuje způsob, jak tento oblíbený pokrm posunout na novou úroveň? Sýrové hranolky jsou inovací, která vás přinutí zamilovat se do smažáku znovu. Přinášíme vám povídání o tom, proč byste si měli vyzkoušet tento neodolatelný pokrm.

Křupavost a jemnost v jednom

Sýrové hranolky nabízejí kombinaci textur, která je naprosto jedinečná. Zvenčí jsou krásně křupavé, což přidává na zážitku při každém kousnutí. Uvnitř však najdete lahodný, roztavený sýr, který se rozplývá na jazyku. Tato kombinace je prostě neodolatelná a potěší každého milovníka sýra.

Ideální pro každou příležitost

Ať už pořádáte rodinnou oslavu, setkání s přáteli nebo prostě jen hledáte něco nového k večeři, sýrové hranolky jsou perfektní volbou. Jsou snadné na přípravu a zaručeně potěší každého, kdo je ochutná. Navíc jsou skvělou volbou jako snack k pivu nebo vínu, což ocení zejména ti, kdo rádi tráví čas ve společnosti a dobrém jídle.

Vhodné i pro vegetariány

Jednou z výhod sýrových hranolků je jejich vegetariánská povaha. Pokud máte v rodině či mezi přáteli vegetariány, můžete si být jisti, že i oni si pochutnají. Sýrové hranolky jsou totiž bezmasou alternativou, která však neubírá na chuti ani na požitku.

Přizpůsobte si je podle sebe

Sýrové hranolky můžete snadno přizpůsobit svým chutím. Různé druhy sýrů, které použijete, mohou dodat různorodé chutě a aromata. Ať už zvolíte tradiční eidam, lahodný čedar nebo pikantní goudu, každý kousek bude originální a plný chuti. Přidáním bylinek nebo koření můžete vytvořit jedinečný pokrm, který bude přesně podle vašich představ.

Návykové a chutné

Jakmile jednou ochutnáte sýrové hranolky, bude těžké se jich vzdát. Jsou natolik návykové, že se stanou oblíbenou součástí vašeho jídelníčku. Jejich příprava je navíc zábavná a snadná, takže si je budete chtít dělat znovu a znovu.

Závěr

Sýrové hranolky jsou inovativním způsobem, jak povýšit klasický smažák na novou úroveň. Křupavé, lahodné a plné rozpuštěného sýra, jsou skvělým pokrmem pro každou příležitost. Vyzkoušejte je a přesvědčte se sami, že tento pokrm si zamiluje každý Čech.

Zdroj: autorský text Žádný Špeky

Sýrové hranolky

Počet porcí

5

porcí
Doba přípravy

12

minut
Kalorie

259

kcal

Suroviny

  • 0,5 kg eidamu

  • 1 jogurt

  • 1 vejce

  • strouhanka

  • 1 ČL sušeného česneku

  • mouka

Postup

  • Do jedné misky si dáme strouhanku, do druhé mouku a do třetí smícháme jogurt s vejcem a sušeným česnekem. 

  • Eidam si nakrájíme asi na centimetrové hranolky, 

  • Předehřejem si horkovzdušnou fritézu na 220 stupňů a budeme smažit asi 10 minut.