Foto: Žádný Špeky, autor: Lukáš Erlebach

Italský sendvič je nejen lahodnou pochoutkou, ale i ukázkou toho, jak může být jednoduché jídlo povýšeno na kulinářský zážitek. Tento sendvič, připravený z vlastního těsta, přináší autenticitu a osobní dotek, který je cítit v každém soustu. Kombinace hromady čerstvých surovin dělá z tohoto pokrmu skutečnou delikatesu.

Jedním z klíčů italského sendviče je právě domácí pečivo. Čerstvé těsto, pečené do zlatova, vytváří pevný, ale přesto měkký základ pro všechny suroviny. Vůně čerstvě upečeného těsta je neopakovatelná a hned vás přenese do tradiční italské pekárny.

Náplň takového sendviče je obvykle bohatá a pestrá. Italská kuchyně si zakládá na kvalitě a čerstvosti surovin, což se odráží i zde. Ať už jde o zralá rajčata, šťavnatou mozzarellu, čerstvé bazalkové lístky nebo tenké plátky sušené šunky, vše se dokonale snoubí do harmonické kombinace chutí. Každá ingredience má svůj význam, přičemž žádná není zbytečná.

Nejedná se o obyčejný sendvič. Domácí pečivo v kombinaci s čerstvými surovinami přináší zážitek, který se s komerčně dostupnými alternativami nedá srovnat.

Zdroj: autorský text Žádný Špeky

Italský sendvič

Počet porcí

2

porce
Doba přípravy

20

minut
Kalorie

195

kcal

Suroviny

  • 200 g hladké mouky

  • 1 dcl olivového oleje

  • rajský protlak

  • kvalitní šunka

  • bazalka

  • uzená mozzarella

  • sušené droždí

  • parmezán

Postup

  • Do mísy si dáme mouku, sůl, pepř a olivový olej. Dále vlažnou vodu a vytvarujeme si dvě placky. 

  • Placky pomažeme olivovým olejem z obou stran a lehce přehneme na půl. Nesmíme uplacávat. 

  • Placku z venčí posypeme parmezánem. 

  • Dáme si to péct do horkovzdušné fritézy na 200 stupňů asi na 15 minutek. 

  • Po vyndání otevřeme opatrně kapsu, pomažeme protlakem, který důkladně rozmažeme. Dále přidáme šunku, sýr, čerstvou bazalku a můžeme podávat.