Foto: poskytnuto společností Xiaomi

Tvorba skla a moderní technologie

František Jungvirt ve svých dílech navazuje na bohatou historii českého sklářství, kterou oživuje vlastními návrhy a inovacemi. Video natočené v rámci spolupráce s Xiaomi ukazuje jeho tvůrčí proces – od návrhů v pražském studiu až po realizaci skleněných objektů v severočeských sklárnách, kde pracuje se zkušenými mistry sklářského řemesla. Spojení tradičního řemesla s moderními prvky dodává Jungvirtově tvorbě jedinečný charakter.

Produkty Xiaomi, které umělec při své práci využívá, představují další důležitý nástroj pro jeho kreativní proces. Díky precizní technologii, kterou tyto produkty nabízejí, může umělec dosahovat maximální kvality nejen ve své práci, ale i v její prezentaci. Jungvirt klade důraz na detail a inovace – hodnoty, které sdílí i Xiaomi.

Xiaomi jako nepostradatelný nástroj pro kreativitu

Během projektu hraje klíčovou roli mobilní telefon Xiaomi 14T Pro, který František Jungvirt používá k dokumentaci svých skleněných děl. Díky kvalitní optice od Leica, kterou je tento telefon vybaven, dokáže umělec zachytit každý detail svých uměleckých výtvorů. Kromě mobilního telefonu využívá také tablet Xiaomi Pad 6S Pro, který mu slouží při vytváření návrhů a prezentacích pro klienty. Tato zařízení se stávají nejen pracovním nástrojem, ale i prostředkem, jak přenášet svou vizi do digitální podoby.

Fotografie, které mluví samy za sebe

Jedním z klíčových výstupů této spolupráce jsou fotografie, které vznikly přímo v prostředí sklářské hutě během Jungvirtovy tvorby. Na těchto fotografiích, pořízených profesionálním fotografem, je zachycen proces vzniku jeho děl i specifická atmosféra sklářské dílny. Výjimečné snímky ukazují nejen umělcovu práci, ale také schopnosti mobilních telefonů Xiaomi 14T Pro, které si bez problémů poradily s náročnými světelnými podmínkami ve sklárně.

Podpora umění a budoucí projekty

Součástí této spolupráce je také podpora nového katalogu Františka Jungvirta, který bude slavnostně představen na konci října v Praze. Katalog mapuje Jungvirtovu dosavadní tvorbu a představuje jeho nejnovější kolekce, které dále rozvíjejí jeho charakteristický styl – hra s tvary, barvami a ručně malovanými motivy. Tento katalog je důležitým mezníkem v kariéře mladého umělce, který svými inovativními přístupy přispívá k dalšímu rozvoji českého sklářského umění.

Spojení umělecké tvorby Františka Jungvirta s technologiemi Xiaomi ukazuje, jak mohou tyto dva světy vzájemně obohatit. Technologické inovace podporují kreativitu a zároveň pomáhají zachytit a sdílet výsledky uměleckého snažení s publikem. Tento projekt je dokonalou ukázkou toho, jak moderní technologie mohou být inspirací i nástrojem pro uměleckou tvorbu.

Zdroj: tisková zpráva společností Xiaomi