Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová
Celerové raw nudle s mákem
Počet porcí
1
servingsPříprava
5
minut
Odpočinek
1
hodinaKalorie
37
kcalSuroviny
100 g celeru
3 PL mletého máku
voda
šťáva z třetiny citrónu
Postup
vezmeme si 100g celeru, který oloupeme a nakrájíme na plátky zhruba 1cm tlusté
tyto plátky pak na té straně, kde mají 1cm škrábeme podélně škrabkou na brambory, aby vznikaly podlouhlé nudle
tyto nudle dáme do misky, zalijeme vodou a přidáme citrónovou šťávu
necháme přes noc odležet (v krajním případě stačí i hodinka), tím dostaneme pryč vysoce aromatickou chuť a celer změkne
poté scedíme, lehce usušíme papírovou nebo plátěnou utěrkou a posypeme dle chuti mákem