Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová
Grilovaný hermelín se zeleninou
1
porce5
15
minut295
kcalSuroviny
hermelín
cuketa
cibule
paprika
majoránka
olivový olej
Postup
okurku nastrouháme na jemném struhadle, dáme na látkovou nebo papírovou utěrku a přebytečnou tekutinu vysajeme
přidáme stroužek česneku najemno nastrouhaný nebo utřený
přidáme buď trochu kopru podle chuti, sůl, pepř nebo koření tzatziky - při použití tzatiky již nesolíme
přidáme jogurt a důkladně promícháme
hermelín položíme na alobal o rozměrech cca 20x20cm, posypeme majoránkou trochou pepře, zakápneme olivovým olejem a pečlivě zabalíme
na rozpálený gril můžeme najednou vyrovnat zeleninu a hermelín
ogrilujeme cca 10 minut a vyndáme
zeleninu po vyndání lehce nasolíme a až tehdy pokapeme olivovým olejem
hermelín necháme chvíli odpočinout, cca 5 minut, jinak nám celý vyteče
můžeme servírovat