Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová
Chutný boršč
Počet porcí
6
porcíPříprava
15
minut
Vaření
60
minutKalorie
295
kcalSuroviny
2 mrkve
2 petržele
100 g celeru
4 stroužky česneku
2 červené řepy
100 g bílého kysaného zelí
2 brambory
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
sůl a pepř
1 PL zakysané smetany
citron či ocet na dochucení
sůl
pepř
cukr
Postup
Veškeré suroviny pokrájíme na zhruba centrimetrové kostičky
Zalijeme zhruba 2 litry vody
Přivedeme k varu a vaříme zhruba hodinu
Nakonec přidáme zhruba dvě lžíce zakysané smetany, sůl, pepř, cukr a citronovou šťávu nebo ocet dle chuti
TIP
- Boršč můžete vylepšit opečenou šunkovou klobásou nebo kouskem hovězího masa, které přidáte již do základu. V tom případě ale musíte vařit zcela do měkka - cca 2 hodiny.