Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová
Veganská svíčková
Počet porcí
4
porcíDoba přípravy
45
minut
Kalorie
221
kcalSuroviny
3 sójové plátky
150 g celeru
150 g mrkve
1 směs pod svíčkovou Halali
2 PL brusinek
tymián
3 cm uzeného tofu
0,2 l sójového mléka
1 cibule
citrónová šťáva
cukr
sůl a pepř
Postup
Cibuli nakrájíme najemno
na pánvi opečeme najemno nakrájenou hrst uzeného tofu spolu s cibulí
když zhnědne, přidáme halali a nahrubo nastrouhaný celer a mrkev
když se odpaří voda ze zeleniny, přidáme asi polévkovou lžíci tymiánu a brusinky
zalijeme zeleninovým vývarem či vodou a přidáme uvařené plátky sójového masa
před dokončením přidáme sůl, pepř, sklenici sójového mléka, citronovou šťávu a dle chuti cukr