Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová

Bryndzová pomazánka s pečeným česnekem

Počet porcí

5

porcí
Příprava

45

minut
Doba pečení

30

minut
Kalorií

248

kcal

Suroviny

  • 3 paličky česneku

  • 1 bryndza

  • vanička nízkotučného tvarohu

  • sůl

  • pepř

  • olivový olej 

  • tymián

Postup

  • celou paličku česneku i se slupkou rozkrojíme horizontálně napůl 

  • obě půlky položíme na alobal, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a přidáme tymián

  • česnek zabalíme a dáme do předehřáté trouby na horký vzduch na 180 stupňů na zhruba 30 minut

  • po upečení necháme vychladnout, rozbalíme a jednotlivé stroužky bez slupky vyloupeme do misky

  • česnek rozmačkáme vidličkou nebo lžící, osolíme, opepříme a přidáme tvaroh a bryndzu

  • vše důkladně promícháme a můžeme podávat