Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová
Bryndzová pomazánka s pečeným česnekem
Počet porcí
5
porcíPříprava
45
minut
Doba pečení
30
minutKalorií
248
kcalSuroviny
3 paličky česneku
1 bryndza
vanička nízkotučného tvarohu
sůl
pepř
olivový olej
tymián
Postup
celou paličku česneku i se slupkou rozkrojíme horizontálně napůl
obě půlky položíme na alobal, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a přidáme tymián
česnek zabalíme a dáme do předehřáté trouby na horký vzduch na 180 stupňů na zhruba 30 minut
po upečení necháme vychladnout, rozbalíme a jednotlivé stroužky bez slupky vyloupeme do misky
česnek rozmačkáme vidličkou nebo lžící, osolíme, opepříme a přidáme tvaroh a bryndzu
vše důkladně promícháme a můžeme podávat