Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová
Belgické wafle
Porcí
10
servingsPříprava
5
minut
Kalorie
157
kcalPečení
8
minutSuroviny
2 vejce
1 kypřící prášek do pečiva
0,5 l kefíru
200g celozrnné špaldové mouky
kůru z jednoho citrónu
zakysaná smetana
čerstvé ovoce
Postup
Veškeré ingredience kromě zakysané smetany a ovoce smícháme v míse. Mělo by nám vzniknout řídké těsto podobné tomu na lívance.
Předehřejeme si waflovač. Můžeme případně použít i pánev a udělat spíše lívanečky.
Jednu naběračku těsta nalijeme do předehřátého waflovače a zavřeme. Počkáme na rozsvícení zelené kontrolky.
Po vytažení necháme trochu vychladnout a podáváme potřené marmeládou a ozdobené lžící zakysané smetany a hrstí ovoce.
TIP
- Je lepší dávat těsta trochu méně, protože díky kypřícímu prášku těsto skutečně nabude. Navíc si hotově wafle můžete ozdobit nutelou, marmeládou, skořicovým cukrem či arašídovým máslem.