Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová
Kuřecí kapsa plněná čerstvým špenátem a sýrem
3
porce45
143
kcalSuroviny
1 kuřecí prso
trocha čerstvého listového špenátu
50g nasekaných mandlí
50g nastrouhaného eidamu
50g sýru feta nebo balkánského sýru
1 stroužek česneku
citronová šťáva
0,2 dcl bílého vína
plátek másla
půl hrníčku jáhlů
půl hrníčku zeleného hrášku
1 menší mrkev nakrájená na malé kostičky
Postup
Kuřecí prso si nařízneme na kapsu. Ideální je pak položit dlaň na kapsu, abychom cítili, kudy jede nůž. Nesmíme ho propíchnout skrz.
vevnitř ho osolíme, opepříme, dáme nastrouhaný česnek, nasekané mandle, trochu eidamu, nadrobený feta sýr a na závěr i špenát. Vždy se snažíme to prstem zastrčit tak, aby všechny suroviny byly rovnoměrně rozprostřeny po celém vnitřku kapsy.
na závěr kapsu propíchneme párátkem, abychom měli jistotu, že nám nevyteče.
poté kapsu osolíme a opepříme i zvenčí
kapsu také pokapeme citronem
na rozpálenou pánev si dáme trochu oleje a přidáme prso, které zatáhneme ze všech stran
po opečení vypneme sporák a přilijeme víno a přidáme plátek másla, který necháme jen volně rozpustit
kapsu i s výpekem přendáme do pekáčku a pečeme v troubě na 200 stupňů asi 20-30 minut.
Výpek si přendáme na pánev a zredukujeme do hustší konzistence. Nakonec vypneme a opět přidáme plátek másla.
jáhly si dáme vařit spolu s mrkví a hráškem do vroucí osolené vody po dobu zhruba dvaceti minut.
TIP
- Kapsa se vám bude lépe dělat z čerstvého masa, protože je více baculaté. Mražené díky zmrazeným krystalkům vody přijde o strukturu a kapsa se může trhat.
Přehrajte si celý recept zde: