Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová
Svačinová bageta s domácí pomazánkou
1
porce10
191
kcalSuroviny
1 celozrnná bageta
3 plátky kuřecí debrecínky
3 plátky uzeného eidamu
50g nastrouhaného eidamu
1 vejce na tvrdo
1 červená cibulka
1 nakládaná okurka
1 nastrouhaný stroužek česneku
4 cherry rajčátka
1 červená paprika
salát nebo salátová srdíčka
tvarohová nátěrka typu Gervais
Postup
čerstvou bagetu si po horní straně nakrojíme, ale dáme pozor, abychom nedokrojili
naplníme ji pomazánkou, kterou si vyrobíme smícháním žervé, nastrouhaného eidamu, česneku, soli a pepře. Pomazánku namažeme z obou stran a snažíme se ji trochu vmáčknout do těsta, abychom vytvořili místo pro další suroviny.
poté skládáme další suroviny, takže na jednu stranu si dáme lístky salátu, slabá kolečka cibule, pár proužků papriky, nakrájené cherry rajčátka a nakládanou okurku
na druhou stranu si poklademe plátky či půl plátky uzeného sýra, na plátky nakrájené vajíčko a kuřecí debrecínku.
TIP
- vždy je lepší mít čerstvou bagetu, protože starší bageta může prasknout a nikdy se vám ji nepovede takto obložit
- pokud ji nebudete konzumovat okamžitě, je lepší ji zabalit do fresh folie či kuchyňské fólie, protože v igelitovém pytláku vám celá náplň vypadne
Přehrajte si celý recept zde: