Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová

Svačinová bageta s domácí pomazánkou

Počet porcí

1

porce
Doba přípravy

10

minut
Kalorie

191

kcal

Suroviny

  • 1 celozrnná bageta

  • 3 plátky kuřecí debrecínky

  • 3 plátky uzeného eidamu

  • 50g nastrouhaného eidamu

  • 1 vejce na tvrdo

  • 1 červená cibulka

  • 1 nakládaná okurka

  • 1 nastrouhaný stroužek česneku

  • 4 cherry rajčátka

  • 1 červená paprika

  • salát nebo salátová srdíčka

  • tvarohová nátěrka typu Gervais

Postup

  • čerstvou bagetu si po horní straně nakrojíme, ale dáme pozor, abychom nedokrojili

  • naplníme ji pomazánkou, kterou si vyrobíme smícháním žervé, nastrouhaného eidamu, česneku, soli a pepře. Pomazánku namažeme z obou stran a snažíme se ji trochu vmáčknout do těsta, abychom vytvořili místo pro další suroviny. 

  • poté skládáme další suroviny, takže na jednu stranu si dáme lístky salátu, slabá kolečka cibule, pár proužků papriky, nakrájené cherry rajčátka a nakládanou okurku

  • na druhou stranu si poklademe plátky či půl plátky uzeného sýra, na plátky nakrájené vajíčko a kuřecí debrecínku.

TIP

  • vždy je lepší mít čerstvou bagetu, protože starší bageta může prasknout a nikdy se vám ji nepovede takto obložit
  • pokud ji nebudete konzumovat okamžitě, je lepší ji zabalit do fresh folie či kuchyňské fólie, protože v igelitovém pytláku vám celá náplň vypadne

Přehrajte si celý recept zde: