POSLECHNĚTE SI CELÝ ČLÁNEK ZDE:

Foto: Pixabay

Dvě nejoblíbenější česká jídla jsou bez pochyby řízek s bramborovým salátem a smažený sýr. Obě jídla jsou přitom smažená, ale každý jistě ví, že je téměř nemožné se následně zbavit zápachu ze smažení. Nejde pak ale jen o zápach ze smaženého jídla, ale v každém bytě může být i spoustu dalších různých vůní a aromat.

Není pak zapotřebí „přerazit“ tento zápach či typické aroma nejrůznějšími osvěžovači vzduchu. Co je nejlepší udělat s nepříjemným zápachem v bytě? Existuje hromada babských rad, jako například přidávat do oleje při smažení plátek jablka či mrkve, který má prý zmírnit úroveň zápachu.

Foto: Pixabay

Po zhnědnutí je logicky musíte vyměnit za další. Některé babičky zase radily vyvařit doma octovou vodu, kterou můžeme vylepšit o nějaké esenciální oleje. Někdy si můžete dokonce nasimulovat domácí aroma lampu tím, že si zkrátka do hrnce dáte vodu se slupkami z citrusových plodů, které můžete třeba vylepšit o skořici či hřebíček.

Naprosto spolehlivé je však použití obyčejné aviváže. To však neznamená jen vyprat veškeré textilie v aviváži, ale použít aviváž místo esenciálního oleje. Stačí si vzít hrnec, jeden litr vody a 30 ml aviváže. Vše dobře promíchejte a nechte na plotně pozvolna vařit. Ideální je, aby se to celé vyvařilo, ale nikoliv spálilo. Tento osvědčený trik znaly již naše babičky a funguje dobře dodnes.

Zdroj: adbz.cz (odkaz), www.cookist.com (odkaz)