Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová

Opilý velikonoční beránek

Počet porcí

10

porcí
Doba přípravy

60

minut
Kalorie

390

kcal

Suroviny

  • 350g hladké celozrnné špaldové mouky

     

  • 4 vajíčka

  • 50g medu

  • 3 jablka

  • 2 dcl slunečnicového oleje

  • 50g namletých vlašských ořechů

  • 50g brusinek 

  • 5 cl rumu

  • kypřící prášek do pečiva

  • kokos na vysypání

Postup

  • Celozrnnou mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva a vlašskými ořechy

  • Poté přidáme vajíčka, med, olej a brusinky s rumem, ve kterém byly naloženy již den dopředu. Nakonec přidáme nastrouhaná jablka.

  • Formu na beránka si vymažeme olejem a vysypeme kokosem.

  • Nyní dáme beránka péct na 180 stupňů na 30 minut a poté snížíme na 160 stupňů a dopékáme dalších 30 minut.