Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová
Vajíčková pomazánka
Počet porcí
6
porcíDoba přípravy
10
minut
Doba vaření
12
minutKalorie
94
kcalSuroviny
10 vajíček na tvrdo
1 menší cibulka
1 jarní cibulka
2 nakládané okurky
300g gervais
2 ČL dijonské hořčice
sůl
pepř
Postup
Vajíčka vložíme do vody a přivedeme k varu. Jakmile se vaří, tak vaříme pouze 12 minut. Poté je vyjmeme a vložíme do ledové vody, aby nám šla dobře skořápka sloupnout.
Nakrájíme si na jemno cibulku, jarní cibulku a nakládanou okurku a smícháme to se gervais, hořčicí, solí a pepřem.
Do této směsy přidáme na jemno nastrouhané žloutky a společně utřeme. Vznikne nám tak žloutková fáš.
Následně pokrájíme bílky na středně jemno a vše společně vymícháme.