Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová

Vajíčková pomazánka

Počet porcí

6

porcí
Doba přípravy

10

minut
Doba vaření

12

minut
Kalorie

94

kcal

Suroviny

  • 10 vajíček na tvrdo

  • 1 menší cibulka

  • 1 jarní cibulka

  • 2 nakládané okurky

  • 300g gervais

  • 2 ČL dijonské hořčice

  • sůl

  • pepř

Postup

  • Vajíčka vložíme do vody a přivedeme k varu. Jakmile se vaří, tak vaříme pouze 12 minut. Poté je vyjmeme a vložíme do ledové vody, aby nám šla dobře skořápka sloupnout.

  • Nakrájíme si na jemno cibulku, jarní cibulku a nakládanou okurku a smícháme to se gervais, hořčicí, solí a pepřem.

  • Do této směsy přidáme na jemno nastrouhané žloutky a společně utřeme. Vznikne nám tak žloutková fáš. 

  • Následně pokrájíme bílky na středně jemno a vše společně vymícháme.