Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová
Pečený pstruh na másle s bylinkami
Počet porcí
1
porceDoba přípravy
20
minut
Kalorie
127
kcalSuroviny
1 pstruh
máslo
sůl
pepř
1 citron
2 stroužky česneku
pažitka
petrželka
olivový olej
Postup
bylinky si nasekáme na jemno a v hmoždíři si je utřeme spolu s česnekem, solí, pepřem a trochou oleje
títmo pestem naplníme dutinu u pstruha a dáme pozor, aby bylo všude
dále tam vložíme půl plátky citrónu
rozpálíme si pánev s trochou oleje a pstruha zde necháme 5 minut z každé strany zatáhnout
poté ho přendáme od pekáčku, dáme na něj trochu másla a strčíme ho do předehřáté trouby na 200 strupňů asi na 10 minut