Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová
Král burgerů – jak na šťavnaté hovězí
2
porce20
353
kcalSuroviny
2 jarní cibulky
1 okurka
2 rajčata
1 zakysaná smetana
2 stroužky česneku
1 žlutá cibule
2 vajíčka
1 hlávkový salát
1 PL dijónské hořčice
3 lžíce rajského protlaku
1 PL worcesterové omáčky
1 červenou cibulku
10 dkg chedaru
0,5 kg hovězího mletého
2 bulky
citron
Postup
Hovézí mleté osolíme, opepříme, přidáme vajíčka, worcesterovou omáčku a rajský protlak. Vše promícháme a uděláme dva burgery. Ty dáme zprudka opéct z obou stran a z každé strany zhruba 10 minut. Ke konci přidáme nastrouhaný chedar a necháme ho ještě dvě minuty volně roztékat.
Bulky si z vnitřní strany natřeme olejem či máslem a dáme je vnitřní stranou na pánev, aby byly hezky křupavé a neprosakoval nám dresing.
Mezitím si připravíme nakládanou cibulku - červenou cibulku si nakrájíme na slabá půl kolečka, přidáme olivový olej, osolíme, opepříme a přidáme citronovou šťávu. Tím docílíme, že cibule nebude tak štiplavá.
Dresing si připravíme jednoduše - zakysanou smetanu osolíme, opepříme a přidáme česnek.
Na závěr vše navrstvíme, na spodní stranu bulky dáme dresing, trochu salátu, rajče, okurku, burgr s chedarem, navrch přidáme ještě lžíci dresingu a přiklopíme vrchní částí bulky.