Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová 

Lahodná francouzská cibulačka

Počet porcí

6

porcí
Doba přípravy

30

minut
Kalorie

96

kcal

Suroviny

  • 8 velkých cibulí

  • 1,5 l vývaru

  • 1 bagetka

  • 2 dcl bílého vína

  • tymián

  • plátek másla

  • 5 kuliček nového koření

  • 2 bobkové listy

  • sůl

  • pepř

  • 50 g eidamu

Postup

  • Cibuli si nakrájíme na jemno. V hrnci si rozpálíme trochu oleje a přidáme tam nakrájenou cibuli.

  • Po chvilce opékání osolíme, opepříme a přidáme veškeré koření a po čase můžeme i máslo a víno.

  • Když má již cibule hnědou barvu, zalijeme polévku vývarem a pozvolna vaříme 20 minut. Nakonec to celé rozmixujeme.

  • Bagetku si nakrájíme na zhruba centimetrové plátky, natřeme trochou másla či oleje a necháme v troubě na 200 stupňů lehce zezlátnout. Pak ji posypeme trochou strouhaného sýra a znovu dáme na gril. 

TIP

  • Cibulačka se servíruje s rozpečenou bagetkou a sklenkou dobrého vína.