Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová
Křupavé a vláčné kokosky
10
porcí15
471
kcalSuroviny
4 vejce
kůra z půlky pomeranče
125 g nízkotučného tvarohu
200 g kokosu
1 čokoláda na vaření
trochu třtinového cukru
Postup
Do mísy si dáme půlku nízkotučného tvarohu, 4 žloutky a kůru z pomeranče. Vše pořádně vyšleháme.
Nyní do této směsi přidáme nastrouhaný kokos a opět lehce vymícháme. Kdo chce, může přidat cukr nebo med.
V druhé míse si vyšleháme 4 bílky se špetkou soli na tuhý sníh.
Když máme sníh, začneme postupně po lžících přidávat první směs s kokosem a pomalu zamícháváme, aby nám sníh nespadl.
Vezmeme si vymazaný plech nebo pečící papír a lžící uděláme malé bobečky - kokosky a dáme je do předehřáté trouby na 175 stupňů na zhruba deset minut.
Když je vytáhneme, necháme je vychladnout a polijeme hořkou čokoládou na vaření.