Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová
Frankfurtská polévka s párkem
4
porce30
109
kcalSuroviny
2 cibule
5 kuliček nového koření
3 kvalitní párky
1 PL mleté papriky
1,5 l hovězího vývaru / vody
4 brambory
1 mrkev
2 ČL majoránky
3 stroužky česneku
Postup
Do hrnce dáme rozpálit trochu oleje a přidáme nasekanou cibulku, nové koření a opékáme do sklovata.
Poté přidáme na kolečka nasekané párky a dále opékáme do hněda.
Poté, co i párky chytají zlatavou barvu přidáme papriku, zamícháme a po minutce zalijeme vývarem nebo vodou.
Po zalití vložíme do hrnce na menší kostičky nakrájené brambory a mrkev.
Pro zahuštění vložíme i jednu na jemno nastrouhanou bramboru. Můžeme ale klasicky zahustit jíškou.
Zároveň přidáme majoránku a polovinu česneku a přivedeme k varu. Vaříme asi 25 minut do změknutí zeleniny.
Na závěr vypneme plotnu a přidáme ještě trochu majoránky a zbytek česneku. Během vaření se totiž jejich chuť vyvaří a my potřebujeme, aby tam byla cítit. Polévku necháme jen dvě tři minutky odpočinout a můžeme podávat.