Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová 

Fazolová polévka s opečenou klobáskou

Počet porcí

4

porce
Doba přípravy

70

minut
Kalorie

43

kcal

Suroviny

  • 3 cibule

  • 5 kuliček nového koření

  • 3 bobkové listy

  • 1 ČL kmínu

  • 0,25 kg barevných fazolí

  • 1 PL mleté papriky

  • 1,5 l vývaru

  • 2 brambory

  • 2 ČL majoránky

  • 3 stroužky česneku

  • sůl

  • pepř

Postup

  • Do hrnce si dáme olej a rozpálíme ho. Přidáme nasekané cibule.

  • Když je cibule sklovatá, přidáme 5 kuliček nového koření, bobkové listy a kmín. Vše opékáme do hněda.

  • Po opečení přidáme fazole, které jsme si přes noc nehcaly namočené ve vodě a 5 minut společně opékáme.

  • Přidáme mletou papriku, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme. 

  • Vaříme zhruba 30 minut. Poté tam přidáme na kostky nakrájené brambory a majoránku a vaříme dalších 30 minut.

TIP

  • Když k namočeným fazolím přidáte jedlou sodu, tak se doba máčení zkrátí na polovinu.
  • Pokud je polévka málo hustá, můžete zahustit jíškou nebo nastrouhanou bramborou.