Foto: Žádný Špeky, autor Vendula Erlebachová
Křupavý Cordon Bleu
Počet porcí
4
porceDoba přípravy
40
minut
Kalorie
152
kcalSuroviny
kuřecí prsa
sůl
pepř
krůtí šunka
eidam
plnotučná hořčice
2 vejce
celozrnná mouka
kukuřičná strouhanka
Postup
Kuřecí prso si rozkrojíme na dvě poloviny, ale nedokrajujeme. Vnitřní stranu potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a dáme plátek šunky a kousek sýra. Jednu polovinu prsa přehneme zpět, aby vznikla kapsa a pořádně spojíme párátky.
Kapsu pak obalíme ve strouhance v jedné misce, v rozšlehaných vajíčkách v druhé misce a v kukuřičné strouhance v misce třetí.
Obalené Cordon Bleu si dáme na pekáček na pečící papír a dáme péct do trouby na 160 stupňů na půl hodinky.