Foto: Žádný Špeky, autor: Vendula Erlebachová
Dneska jsme se rozhodli připravit neobvyklou variantu známé pochoutky – Brumíka. Všichni ho jistě znají s čokoládovou náplní, tvarohovou a spousty dalších chutí. My jsme se ale rozhodli připravit ho na slano. Když se řekne slaná pochoutka, tak jako první mi vyvstane na mysli pizza.
Tak jsme spojili pizzu a klasického brumíka. Jednoduše jsme si koupili formu, ale tato forma není podmínkou. Můžete využít formy na muffiny nebo udělat z našeho těsta jen obyčejné placky a upéct to v troubě jako mini pizzy. Výhodou je, že se zde nemusíte držet striktně receptu, ale můžete improvizovat.
Vezměte to, co potřebujete spotřebovat, jako je šunka, salám, sýr, paprika, rajče, zkrátka cokoliv a tím si můžete vašeho brumíka ozdobit. Cílem bylo vytvořit malou chutnou mňamku, kterou můžete dát dětem do školy, na snídani nebo si ji s sebou vzít na výlet. Pizzu si totiž vezmete jen těžko. Napište pak do komentářů, jak se vám recept povedl a jaké alternativy navrhujete vy.
Mini pizza
6
porcí30
minut138
Suroviny
200 g ovesných vloček
2 vejce
1 kypřící prášek do pečiva
hrst sušených rajčat
200 g eidamu
1 tvaroh
1 ČL sušeného česneku
2 ČL oregána
rajský protlak
Postup
V míse smícháme rozemleté ovesné vločky, vejce, nakrájená sušená rajčata, kypřící prášek do pečiva, 150 g nastrouhaného eidamu, tvaroh, sušený česnek a oregáno, sůl a pepř a vše pořádně promícháme.
Připravíme si formičky, které vymažeme a naskládáme tam naše těsto. Do prostřed uděláme prohlubeň, protože těsto vzkypí.
Dáme to péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na půl hodinky. Po půl hodince je to již krásně dozlatova upečené.
Potřeme to rajským protlakem smíchaným se špetkou oregána a olivového oleje, posypeme sýrem a dáme ještě na chvíli zapéct do trouby.