Foto: Žádný Špeky, autor: Vendula Erlebachová

Mezi lidmi je velice populární klasická rybí pomazánka. Ta se většinou dělá ze sleďů naložených v rajčatové omáčce. Každý má svůj recept, ale obecně se rozkrájí na malé kousky, přidá se nakrájená cibulka a nakládaná okurka a dochutí.

Přišli jsem ale s receptem na dobrou alternativu. Vzali jsme totiž tolik populární uzenou makrelu a vyrobili pomazánku právě z ní. Důvodem byla nejen příjemná uzená chuť, ale i zdravotní aspekty, protože makrela je tučná ryba podobně jako losos.

A všichni víme, že rybí tuk s sebou přináší řadu zdravotních benefitů. Díky specifické chuti uzené makrely jsme ale museli zvolit jiné ingredience do naší pomazánky, abychom podpořili dobrou chuť. Právě proto jsme přidali třeba lehce pikantní dijónskou hořčici a ředkvičku.

Zdroj: Rehabilitace.info (odkaz)

Rybí pomazánka z makrely

Počet porcí

4

porce
Doba přípravy

5

minut
Kalorie

148

kcal

Suroviny

  • 1 uzená makrela

  • 2 nakládané okurky

  • 1 PL dijónské hořčice

  • 1 ředkvička

  • 2 jarní cibulky

  • 1 tvaroh

  • citrón

Postup

  • Uzenou makrelu zbavíme kůže a kostí a rozmělníme na jemno. Můžeme případně i pokrájet. 

  • Do misky k makrele přidáme na jemno nakrájené okurky, hořčici, ředkvičku, jarni cibulku, tvaroh.

  • Dochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem.