Foto: Žádný Špeky, autor: Lukáš Erlebach

Problém je ale jednoduchý – tři příbory jsou poměrně těžké a objemné. Jednoduše zabírají hodně místa v batohu. Já je nosím ve víku, ale nedá se tam dát nic jiného. Dávám tam ještě občas peněženku. Příbory musíte mít ale také každý zvlášť zabalený v igelitovém pytlíku.

Nechcete si dát jogurt a špinavou lžičku vrátit mezi čisté příbory a ušpinit je. Proto jsem relativně nedávno objevil kouzlo titanových příborů. Zvláště mne pak zaujal naturehike vidličko/lžíce/nůž. Jde o to, že na jedné straně máte lžíci a na druhé vidličku, která je po straně ostrá jako nůž.

První problém se tak vyřešil, mám jeden příbor místo třech. Druhým problémem byla váha, a ta se také vyřešila, protože mám jen jeden příbor a navíc titanový. To znamená, že titan je extrémně odolný, ale také extrémně lehký. V batohu to sice ušetří pár gramů, ale když se tyto gramy sečtou, dává to již několik kilo.

Rozměry tohoto příboru jsou 18,3 cm x 4 cm x 3 cm. Je malý a praktický a zakoupil jsem ho navíc s praktickým pytlíčkem. Jak jsem říkal, já využívám tento příbor neustále. Stačí jít na 4 km procházku, kde si dám svačinku nebo nakrmím dítě a už se vám to hodí.

Do ruky to sedne dobře, nikde nejsou žádné ostré hrany, až tedy na nůž. Je vhodná do boční kapsy, do dveří v autě nebo i do kapsy u bundy. Někomu může možná vadit, že má nůž a vidličku v jednom. Já s tím problém nemám, protože si maso nejdříve ukrojím či nakrájím a pak ho vidličkou sním. Za mne je to tak dobrý a dokonce bych řekl nezbytný doplněk každého, kdo jde na výlet, na chatu, pod stan nebo jeden prostě někam na dovolenou.

Zdroj: Uživatelské hodnocení Žádný Špeky