Foto: Žádný Špeky, autor: Vendula Erlebachová
Česneková pomazánka je asi tou nejpopulárnější pomazánkou nejen kvůli své výrazné chuti, ale také kvůli její jednoduchosti a ceně. Taková česneková pomazánka se vlastně skládá ze dvou či ze tří surovin. Zajímavé je, že jinde ve světě nejsou pomazánky tak populární jako u nás.
My si je dáváme k snídani, ke svačině a samozřejmě je používáme při nejrůznějších příležitostech a návštěvách. Proto jsem se rozhodl vylepšit tuto klasiku. Smíchal jsem tři nejpopulárnější pomazánky do jedné. Jde o sýrovou, česnekovou a budapešťskou. Získáte tím zaručený recept na úspěch.
Máte pomazánku se sýrem, česnekem a paprikou, která se právě hodí k pohoštění přátel, na chlebíčky, ale také jako dobrá svačinka do školy či do práce. Výhodou vaření je, že to není jaderná věda a každý si to může udělat podle sebe. Jestliže máte rádi plísňové sýry, klidně si ho tam můžete dát. Jestliže nemáte rádi papriku, tak si ji tam nedávejte. Hlavně si to udělejte tak, aby to vám chutnalo.
Zdroj: Žádný Špeky
Česneková pomazánka
4
porcí5
110
kcalSuroviny
1 tvaroh
100 g eidamu
3 stroužky česneku
1 červená paprika
1 jarní cibulka
Postup
Eidam si nastrouháme, jarní cibulku nastrouháme a červenou papriku nasekáme na malé kousky.
Vše pak smícháme spolu s nastrouhanými stroužky česneku a tvarohu. Dochutíme solí a pepřem.