Foto: Freepik

V dnešní době, kdy se globální finanční trhy často potýkají s nejistotou a turbulentními událostmi, hledají investoři stabilní a bezpečné možnosti uchování hodnoty svých portfolií. V tomto kontextu se investiční zlato, zejména v podobě zlatých slitků s hologramem, stává významným hráčem na poli investičních možností.

Švýcarské zlaté slitky s hologramem, vyráběné rafinérií Argor-Heraeus, představují spojení tradičních hodnot a moderní technologie. Tato kombinace není pouze estetickým prvkem, ale zároveň poskytuje investorům jedinečnou záruku autentičnosti a bezpečnosti. Hologram, ražený do zadní strany slitku, není jen povrchní ozdobou; naopak, tvoří nedělitelnou součást zlaté cihličky. To znamená, že investoři nemusejí pochybovat o pravosti své investice, ať už se jedná o malé či velké částky.

Revoluční holografická technologie, známá jako Kinebar®, vytvořená laserem, představuje další vrstvu zabezpečení. Tato technologie, chráněná obchodní známkou společnosti UBS, není novinkou pouze v oblasti investičního zlata, ale je také používána k zabezpečení důležitých dokumentů, jako jsou bankovky nebo cestovní pasy. Giloš, který vzniká touto speciální holografickou technikou, není pouze statickým prvkem. Při lehkém pohybu slitkem mění svůj obrys a barvu, což potvrzuje jeho autentičnost. Symboly A a H, zřetelná ve středu grafického znaku, dodávají slitku další identifikační úroveň.

Zajímavým aspektem je patentovaná nekopírovatelnost hologramu, což vytváří další vrstvu bezpečnosti. Tato úroveň zabezpečení, srovnatelná s technologií chránící pasy vyspělých západních států, poskytuje investičním zlatým slitkům vyšší hodnotu v době, kdy bezpečnost a důvěra jsou klíčovými faktory.

Finanční stránka této investice přináší další přínos. Zlaté slitky s hologramem neznamenají dramatický nárůst nákladů ve srovnání s obyčejnými slitky. To znamená, že investoři mohou využít výhod moderní zabezpečovací technologie za přijatelnou cenu.

V kontextu českého a slovenského trhu jsou tyto zlaté slitky distribuovány společností Zlatovna, což umožňuje místním investorům přístup k inovativní formě investičního zlata. Ve světle nejisté ekonomické situace představuje investiční zlato s hologramem zářivou hvězdu na obzoru finanční stability a bezpečnosti.