Foto: Žádný Špeky, autor: Vendula Erlebachová
I když to není podle gastronomických předpisů zcela vhodné jídlo, tak ho mnoho lidí miluje. Za mě je to dokonalé kombinace křupavé topinky a dobré masové směsi. Tu navíc můžete vylepšit o trochu pálivého chilli. Důležité je upozornit, že neexistuje žádný jeden konkrétní recept, který by byl ten původní.
Každý kuchař si má ten svůj, který si hájí. V praxi je ale jedno, jak to kdo dělá, protože nejdůležitější je, aby to chutnalo hlavně vám. V našem podání jsme proto zvolili mleté maso, čerstvou zeleninu a celé jsme to nechali dusti do měkka. Když to dáte na křupavou topinku a zasypete sýrem, je to pak skutečná lahoda.
Připravil jsem občerstvení pro své známé, kdy místo chlebíčků jsem naservíroval na poloviny rozkrájené topinky s touto směsí a mělo to neskutečný úspěch. Každý raději sáhne po masové směsi než po chlebíčku, který měl již stokrát. Pokud chcete okouzlit svou rodinu, zkuste tento recept. Můžete zde také dobře improvizovat a přidat tam fazole, kukuřici či nějakou další surovinu, která celý pokrm ještě více obohatí.
Zdroj: Žádný Špeky
Topinky s čertovskou směsí
4
servings15
196
kcalSuroviny
2 krajíce chleba
1 červená cibule
2 rajčata
1 oranžová paprika
1 chilli paprička
1 ČL sušeného česneku
150 g mletého míchaného masa
2 PL rajského protlaku
Postup
Když rozpalujeme pánvičku, tak tam dáme opéct na sucho chleba z obou stran.
Když je chleba opečený, tak ho vyndáme a přidáme trochu oleje a na kostičky nakrájenou cibuly.
Když je cibule lehce opečená, tak přidáme mleté maso. Snažíme se ho vařečkou trochu rozdrtit, aby se rozpadlo na kousky.
Osolíme, opepříme a dáme česnek. Přidáme na menší kostičky na krájenou papriku, chilli a rajčata. Necháme společně asi 5 minut změknout.
Následně přidáme rajský protlak a necháme dusit asi 10 minut. Pokud by to mělo tendenci se pálit, tak lehce podlijeme vodou.
Můžeme servírovat na topince a na vrch dát strouhaný sýr. Výborná je tato směs také s bramboráčky či hranolkami.