Foto: Žádný Špeky, autor: Vendula Erlebachová
Asi se všichni shodneme na tom, že mezi nejpopulárnější české pomazánky patří právě česneková. Češi obecně milují česnek a navíc se česnek dobře snoubí s další oblíbenou potravinou, a tou jsou uzeniny nebo spíše klobásky. Taková česneková pomazánka je navíc jednoduchá na přípravu a velice levná.
Prakticky se skládá ze dvou až tří surovin. Někdo jí může třeba vylepšit o nastrouhaný sýr, aby pomazánce dodal chuťově další element. Možná už víte, že já mám rád bohaté chutě a dokonalý gastronomický zážitek, a tak jsem přišel s touto variantou česnekové pomazánky.
Ta vychází z obecně známé varianty, ale navíc je zde parmezán, sušená rajčata a bazalka. Tím dostává takový příjemný středomořský nádech. Navíc se pomazánka stává výživově bohatší právě díky látkám obsaženým v rajčatech a bazalce. Místo klobásky k ní můžete na jednohubkách servírovat třeba sýry nebo šunku. Budete mít jistotu, že se vaše jednohubky stanou hvězdou vašeho večírku.
Zdroj: Žádný Špeky
Italská česneková pomazánka
8
porcí5
110
kcalSuroviny
1 tvaroh
4 sušená rajčata
2 PL parmezánu
hrst bazalky
6 stroužků česneku
Postup
Postup je naprosto jednoduchý. Sušená rajčata nakrájíme spolu s bazalkou najemnou.
Česnek a parmezán nastrouháme.
Vše smícháme v jedné misce a dochutíme solí a pepřem.