Foto: Žádný Špeky, autor: Vendula Erlebachová

Ani nevím proč, ale v Čechách jsou nejrůznější masové směsi velice populární. Češi je milují nejen k hranolkům, ale také k bramborákům nebo k rýži. Jejich původ je dle mnohých odvozován od proslulého „Katova šlehu“. Jiní tvrdí, že to je určitá varianta na čínskou kuchyni.

Za mně osobně je to vlastně jedno. Důležité je, abyste si udělali to, co vám chutná. Tajemství této masové směsi spočívá v tom, že je z kuřecího masa. To znamená, že maso bude měkké a bude se dobře kousat. Dále zde máme velké množství zeleniny, která je bohatá na nejrůznější živiny a vitamíny.

V neposlední řadě je důležité celou směs řádně dochutit. Jinak nám z toho vznikne jakési rozdušené lečo. Já mám rád zelninu udělanou hezky na zkus. Chuťově bych toto jídlo hodnotil jako extrémně povedené a vyvážené. Dokonce bych se nebál označit ho za návykové. Prostě jak jednou ochutnáte, tak nebudete moci přestat.

Pikantní masová směs

Počet porcí

4

porce
Doba přípravy

15

minut
Kalorie

131

kcal

Suroviny

  • 1 červená cibule

  • 1/2 pórku

  • 100 g cherry rajčat

  • 1 PL sójové omáčky

  • 1 PL worcesterové omáčky

  • 0,5 kg kuřecího 

  • 1 nakládaná kukuřice

  • 1 rajský protlak

  • 1 červená paprika

  • 1 žlutá paprika

  • 4 nakládané feferonky

Postup

  • Do rozpálené pánve dáme trochu oleje a přidáme na půl kolečka nakrájenou cibuli. 

  • Necháme ji trochu zesklovatět a poté přidáme na nudličky nakrájené kuřecí. To si samozřejmě osolíme a opepříme.

  • Společně opékáme, dokud není maso hotové.

  • Pak přidáme papriku na krájenou na nudličky, celá cherry rajčátka, kukuřici a nakrájené nakládané feferonky. Kdo chce, může přidat i čerstvé chilli.

  • Po asi 5 minutách přidáme worcesterovou omáčku, sojovou omáčku a protlak.

  • Zcela na závěr přidáme půlku pórku, protože nechceme, aby se nám celý rozvařil.

  • To už ale vypneme sporák a necháme to jen dvě minuty odpočívat. 

TIP

  • Ideální je tato směs k bramborákům nebo hranolkám