Foto: dodáno společností Sage
Přípravu jsme si chtěli co nejvíce usnadnit, a proto jsme sáhli po výkonném stolním mixéru Sage THE SUPER Q SBL920. Jako jediný mixér na trhu kombinuje 3 výrobky v jednom: standartní mixér, smoothie mixér (s malou nádobou vhodnou na cesty) a vakuový nástavec (který umožňuje mixování v nejvyšší možné kvalitě). Vysoký výkon zajišťuje motor s příkonem 2400 W. Přístroj je vybaven speciálním nožovým systémem, má intuitivní ovládání a je vyroben ze špičkových materiálů. Robustní základna je kovová a zajišťuje tichý chod bez vibrací. Nádoba mixéru je vyrobena z Tritanu bez BPA, který je vysoce odolný proti nárazu a poškrábání a lze jej bez obav opakovaně mýt v myčce na nádobí.
Ingredience
Na mandlové máslo:
- 400 g mandlí
Na těsto na sušenky:
- 80 g mandlového másla
- 1 vejce
- 5 lžic medu
- 200 g hladké mouky
- Na polevu:
- 1 bílek
- cca 200 g moučkového cukru
- potravinové barvivo
Postup
- Do nádoby od mixéru Sage SBL920 vložte mandle. My jsme použili oloupané, ale klidně použijte i neloupané, nebo je můžete předtím opražit. Nasaďte a zajistěte víko nádoby pro bezpečné mixování.
- Mixér zapněte tlačítkem ON a otočným ovladačem dejte MIX a postupně přidávejte stupně. Ořechy potřebujeme rozmixovat do hladkého másla. Postupně snižujte a zvyšujte výkon, podle potřeby. Pro lepší promíchání si můžete pomoci pěchovadlem nebo stěrkou.
- Hotové máslo přendejte do nádoby s víkem.
- Do větší misky si připravte suroviny na těsto a všechny smíchejte dohromady a ručně vypracujte hladké těsto.
- Těsto nechte chvilku odpočívat, mezitím si připravte troubu předehřátím na 170°C.
- Těsto vyválejte do přibližně půlcentimetrové placky a vykrajovátkem vykrojte požadované tvary. Ty položte na plech s pečícím papírem a dejte je péct do trouby na 10–12 minut. Upečené sušenky nechte vychladnout.
- Mezitím si připravte polevu na zdobení sušenek. Prosejte moučkový cukr do bílku a vymíchejte si polevu. Potřebujete konzistenci, která drží a neroztéká se. Podle potřeby tedy přidejte moučkový cukr.
- Hotovou polevu můžete dobarvit potravinovými barvami a poté s ní nazdobte sušenky.
Hotové sušenky mají díky mandlovému máslu krásně mandlovou příchuť a nemusíte do těsta přidávat už žádný jiný tuk. Po upečení jsou krásně křupavé, ale pokud je chcete mít vláčné, dejte je do krabičky s víkem a nechte zavřené.
Přejeme dobrou chuť a klidné Velikonoce!