Foto: Freepik

V malebném prostředí Krkonoš se chystá nezapomenutelný dětský den plný zábavy, hudby a soutěží. Stezka korunami stromů v Krkonoších zve rodiny s dětmi na tuto speciální akci, která se uskuteční v sobotu 25. května od 10:00 do 17:00. Na návštěvníky čekají zábavné úkoly, jízda pohádkovým vláčkem a odpočinek pro rodiče. Navíc, všechny děti do 14 let mají vstup na Stezku zdarma.

Nabitý program plný zábavy

Malí návštěvníci se mohou těšit na pestrý program pod vedením oblíbených maskotů Emila a Emilky. Za odvahu a účast na různých úkolech budou děti odměněny sladkostmi. Hudební doprovod zajistí duo Nikita a Filip, kteří mají připravený repertoár pro malé i velké.

Pohádkový vláček

Speciálním bonusem pro návštěvníky bude zážitkový vláček, který propojí akci na Stezce s oslavami Dne dětí u dětské léčebny Vesna v Janských Lázních. Během jízdy vláčkem si cestující mohou užít pohádkové příběhy z Krkonoš. Konečná zastávka vláčku bude opět ve víru oslav, kde pod taktovkou VOSA band proběhne Dětský den plný soutěží.

Foto: poskytnutou Stezkou korunami stromů

O stezce

Stezka korunami stromů Krkonoše se nachází na okraji Janských Lázní a nabízí zážitkovou a naučnou trasu o délce 1 511 metrů, zakončenou výstupem na 45 metrů vysokou vyhlídkovou věž. Návštěvníci mohou během procházky objevovat krásy lesa z netradiční perspektivy – od kořenů stromů až po jejich koruny. Jedinečná podzemní expozice nabízí pohled do mikrosvěta půdy.

Stezka je vhodná pro všechny milovníky české přírody, aktivního odpočinku a dobrodružství. Díky bezbariérovému přístupu je stezka přístupná i pro lidi s hendikepem a rodiny s kočárky. Pro adrenalinové nadšence je připraven tobogán dlouhý 80 metrů, který nabízí rychlou cestu dolů – za pěkného počasí dosahuje rychlosti až 30 km/h.

Úspěchy stezky

Stezka korunami stromů Krkonoše se od svého otevření stala jednou z nejnavštěvovanějších atrakcí v severních a východních Čechách. V roce 2018 získala cenu DestinaCZe 2018 za nejoblíbenější atrakci v České republice a ocenění Stavba roku Královéhradeckého kraje.